Hrvati besni zbog Cece: Gnusno i provokativno!

Autor:

Nakon što su u studentskom domu "Franjo Tuđman" studenti slušali pesme "srpskih cajki", hrvatska javnost traži najstrože kazne

1
A- A A+

Splitska brucošijada se (ne)očekivano pretvorila u nacionalni problem. Izbor muzike hrvatskih studenata koja se puštala u sklopu studentskog doma "Franjo Tuđman", mnoge je ostavio nezadovoljnim.

Studente je trebalo da zabavlja grupa Magazin, ali se nakon njih pojavio još jedan bend koji je, između ostalog, izvodio pesme Svetlane Ražnatović Cece, prenosi "dnevnik.hr", a na društvenim mrežama se zbog toga traži "linčovanje svih odgovornih koji su dozvolili srpske cajke usred Splita".

Povodom toga oglasio se Studentski zbor Univerziteta u Splitu, jedan od organizatora ove brucošijade, a koji tvrde da nisu znali za nastupanje spornog benda.

"S obzirom na postavljena pitanja i iskazano nezadovoljstvo nekih kolega na temu izvođenja turbo-folk muzike (naročito pesme Svetlane Ražnatović Cece) na nedavno održanoj Univerzitetskoj brucošijadi, Studentski zbor Univerziteta u Splitu ima potrebu da se izvini akademskoj i široj javnosti.

Kao najviše predstavničko telo studenata na Univerzitetu u Splitu, potpuno razumemo prirodu nezadovoljstva kolega, posebno zato što se nalazimo u nedelji obeležavanja ratnih stradanja Vukovara i Škabrnje. Studentski zbor Univerziteta u Splitu jest bio koorganizator brucošijade, ali zaduženja pod njegovom odgovornošću bila su produkcija (financiranje pozornice, razglasa, rasvete) i otkup karata za studente.

Kao koorganizator, jednako kao i svi studenti koji su posetili brucošijadu i šira splitska javnost, bili smo upoznati jedino s nastupom grupe Magazin, ali nismo bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa 'gostom iznenađenja'. Shodno tome, nismo bili upoznati ni sa izborom pesama, koji ovim putem osuđujemo jer smatramo da mu nije mesto u akademskoj zajednici ni na prostoru Univerziteta - ne samo u nedelji obeležavanja ratnih stradanja, već ni u jednoj drugoj prilici.

Imajući na umu sve prethodno navedeno, Studentski zbor Univerziteta u Splitu se ovim putem ograđuje od muzičkog programa nakon nastupa grupe Magazin te se za isti ne smatra odgovornim, dok svako izvođenje pesama dotične pevačice - najstrože osuđuje", poručili su iz Studentskog zbora.

Studentski centar Split se takođe oglasio:

"Nisam učestvovao u organizaciji, ni u odabiru izvođača, a hvala Bogu nisam ni prisustvovao ovom za mene gnusnom i vrlo provokativnom događaju (zbog naziva doma i datuma) jer ne znam kako bih uzvratio", rekao je za "dnevnik.hr" pomoćnik direktora SC Split Smiljko Tolj.

Ostale vijesti