Počinju Susreti pozorišta BiH u Brčkom

Autor:

Predstavom Narodnog pozorišta iz Sarajeva "Sve se nekako preživi osim smrti" u režiji Dine Mustafića, u Brčkom će večeras početi 34. Susreti pozorišta BiH pod motom "Grad u teatru, teatar u gradu" koji će trajati do 24. novembra.

0
A- A A+

Ove godine publika će u takmičarskoj konkurenciji imati priliku da vidi osam predstava koje je odabrao selektor festivala Almir Bašović, od kojih pet iz BiH, te po jednu iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Druge festivalske večeri predstaviće se Gradsko pozorište iz Podgorice sa predstavom "Čuvari tvog poštenja" reditelja Borisa Liješevića.

Narednih večeri publika će moći da vidi praizvedbu komada Kamernog teatra 55 "Mirna Bosna" u režiji Saše Peševskog, te "Hipnozu jedne ljubavi" Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra.

Narodno pozorište Republike Srpske, u saradnji sa Pozorištem Prijedor, izvešće u ponedjeljak, 20. novembra, "Sabirni centar" u režiji Marka Misirače, a u utorak je na repertoaru "Ustav Republike Hrvatske" Satiričnog kazališta "Kerempuh".

"Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja" odigrađe HNK Mostar, a Bosansko narodno prozorište iz Zenice predstavu "Moja fabrika".

Stručni žiri ove godine čine LJiljana Blagojević, Anja Šovagović Despot i Almir Imširević.

Predstava će početi u 19.30 časova. Nakon svake predstave, u brčanskom Domu kulture biće održan okrugli sto na kojem će učestvovati organizatori, gosti i predstavnici medija.

Cijena pojedinačne karte je pet KM.

Ostale vijesti