• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao i šampion, Boston 14 zaredom! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Kari i Tompson svedeni na 25 odsto šuta iz igre, Hjuston izbio na prvo mjesto Zapada ubacivši Finiksu 146 poena, od toga 90 za poluvrijeme.

Golden Stejt je "arhiviran", na redu je Atlanta!

Boston Seltiksi (skor 14-2) počeli su sezonu porazima od Klivlenda i Milvokija, a onda bez povrijeđenog Gordona Hejvorda, jednog od dva velika ljetna pojačanja, ušli u seriju pobeda koja se od petka ujutru proteže na 14 utakmica.

Posljednja "žrtva" ekipe Breda Stivensa su aktuelni NBA šampioni, Golden Stejt Voriorsi, koji su lako "prosuli" 17 poena prednosti (44:27) stečenih zahvaljujući odličnoj odbrani i ubitačnim kontrama sredinom druge četvrtine.

U napetom finišu, pobjeda je pripala Seltiksima rezultatom 92:88!

"Ratnici" su trojkom Kleja Tompsona poveli 88:86, da bi Boston u posljednjih minut i 20 sekundi napravio seriju od 6:0, na radost krcate dvorane "TD Garden".

Gosti su se poslije meča žalili na kriterijum suđenja i dvostruko manje izvedenih slobodnih bacanja (19:38), uključujući faulove nad Kajrijem Irvingom u odlučujućim momentima, ali nisu mogli ništa da promijene...


Gosti su promašili posljednjih pet šuteva iz igre, potpuno u skladu sa cjelokupnim nastupom Stefa Karija (9p, 6sk, 5as, 4ukr) i Kleja Tompsona (13p, 7sk, 3as), koji su zajedno šutirali 8/32, od toga 5/20 za tri poena.

Na drugoj strani je dosta promašivao Irving (16p, 5sk, 6as, šut 4/16), koga dosta ometa zaštitna maska, ali je čitava ekipa odigrala sa ogromnom energijom, pogotovo prošlosezonski "ruki" Džejlen Braun, koji je sa 22 poena i sedam skokova bio najbolji kod Seltiksa.

Iskusni centar Al Horford ostvario je "dabl-dabl" (18p, 11sk), a Markus Moris i debitant Džejson Tejtum postigli su po 12 poena. Kod Voriorsa je na svom nivou donekle bio jedino Kevin Durent sa 24 poena.

Boston - Golden Stejt 92:88
Izvor: YouTube


I dok Boston ubjedljivo vodi u svojoj konferenciji, ispred Detroit Pistonsa (10-4), na Zapadu je došlo do smjene na vrhu.

Čelnu poziciju zaposjeli su Hjuston Rokitsi (12-4), koji su na povratku Krisa Pola (11p, 4sk, 10as), poslije mjesec dana pauze zbog povrede koljena, kao gosti deklasirali Finiks Sanse 116:142!

Finiksu nije prvi put ove sezone da mu koš bude napunjen do vrha, ali u ovom meču su postali dio istorije NBA lige, pošto su prvo poluvrijeme izgubili rezultatom 65:90. Negativni rekord drže Denver Nagitsi, koji su 10. novembra 1990. upravo od Sansa primili čak 107 poena u prve dvije četvrtine.

Hjuston je pogodio 21 trojku iz 44 pokušaja, od toga je Džejms Harden šutirao 6/11 i završio meč sa 48 poena i sedam asistencija.

Finiks - Hjuston 116:142
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC