• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook ukinuo jednu od najpopularnijih stranica

Autor mondo.rs

Zabavna, za neke nedopustivo slobodna u izražavanju svojih stavova, Unilad stranica je blokirana na Facebook društvenoj mreži.

Iako Unilad ima skoro 35 miliona lajkova, odnosno pratilaca, Facebook je ukinuo stranicu i držao je nedostupnom gotovo pola dana tokom 17. novembra. Najveća društvena mreža bila je blokirana zbog „povrede pravila ponašanja“, javili su iz Facebook-a na medijske upite, ne navodeći šta je tačno dovelo do ukidanja stranice.

Facebook je ukinuo jednu od najvećih stranica na internetu najverovatnije zbog nedoličnih objava, koje je Unilad imao nakon smrti repera i YouTube zvezde Lil Peep. Unilad je inače poznat po komičnim, ali i kontroverznim objavama u kojima često ume da pređe granicu dobrog ukusa, u najmanju ruku. Ova stranica, koja ima preko tri milijarde poseta mesečno, često je na meti kreatora sadržaja koji tvrde da ih Unilad krade, tako što objavljuje njihove sadržaje bez dozvole i bez nadoknade - stranica je više pute do sada bila na meti kritika zbog takvog ponašanja.

Unilad ima oko 60 stalno zaposlenih radnika, Facebookjoj je jedni poslovni model i izvor zarade, a procenjena vrednost je oko 40 miliona funti. Stranica je nastala 2012. godine, osnovao ju je student Aleks Partridž, a danas je medijska kuća koja se vodi iz nekoliko gradova širom Velike Britanije.

Ovog puta, izgleda da su preterali sa šalom na račun preminulog repera, koja je očigledno podstakla prostačke komentare, koje su neki korisnici, navodno prijavili Facebook mreži. Facebook je reagovao potpunim ukidanjem stranice, koja je bez objašnjenja sklonjena sa te mreže.

Unilad je „pod prismotrom“ i Facebook se neće dvoumiti da je ponovo obriše, ako se greška ponovi - ma koja ona bila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS