• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul ima prvog strelca lige, a Siti ne staje!

Autor mondo.rs

Efikasno popodne u Premijer ligi uz posebno atraktivne partije Čelsija, Liverpula i Mančester sitija. Muhamed Salah prvi strelac lige uz pomoć Dušana Tadića...

Lester je lane šokirao Siti (4:2), ali ove godine Pepova ekipa igra mnogo bolje!

Siti je zadržao prvo mesto Premijer lige slavivši u 11 od 12 utakmica domaćeg šampionata, dok je njihov najbliži pratilac Čelsi četvrtim uzastopnim trijumfom ostao na istom odstojanju - devet bodova. Trijumfe su upisali još i Bornmut, Barnli odnosno Liverpul, koji ima prvog strelca prvenstva u Muhamedu Salahu koji je sa dva pogotka protiv "svetaca" stigao do devetog gola, a trijumf je potvrdio Kutinjo (3:0).

Egipatski reprezentativac je prvo u 31. minutu iskoristio odličnu "krađu" Roberta Firmina, koji je lako oduzeo loptu srpskog fudbaleru Dušanu Tadiću koji je želeo da je iznese, a ona se brzo stvorila kod Salaha koji je plasiranim udarcem "načeo" Sautempton.

Deset minuta kasnije ga je sa golom spojio Kutinjo - Van Dajk je očajno procenio da je on poslednji igrač odbrane, i dok je još držao loptu u vazduhu, Salah je zatresao mrežu.



Umesto lošeg Tadića u nastavku je ušao Čarli Ostin, ali ni to nije pomoglo sastavu Maurisija Pelegrina da njegova ekipa zaigra bolje i "redsi" su bili daleko nadmoćniji rival koji je kontrolisao sve i došao do trećeg gola u 68. minutu preko Kutinja.

Gostovanje Vest Bromviču menadžera Tonija Pjulisa nikome nije omiljeno, ali je Čelsi na vreme "otvorio" rivala i do poluvremena mu "spakovao" tri gola. Prvo je Alvaro Morata nakon šuta Edena Azara "pospremio" loptu u mrežu, da bi se potom Belgijancu revanširao za asistenciju kada ga je proigrao petom. Pjulisu je sigurno najteže pao treći pogodak "plavaca" - nakon prekida. Fabregas je idealno poslao loptu na drugu stativu, a odatle je nogom u mrežu sproveo Markos Alonso.

Sesk je i u 62. minutu bio u ulozi asistenta, ali ovoga puta je prebacio odbranu VBA i pronašao Edena Azara koji je nakon driblinga i oslobađanja od čuvara pogodio za 4:0.


Siti nije uspevao da "probije" Lester punih 44 minuta, ali kada je Gabrijel Žesus pogodio u poslednjem minutu prvog poluvremena, sve je bilo rešeno već za narednih pet. Kevin de Brujne je dobio loptu na ivici kaznenog prostora od Liroja Sanea i uputio je neodbranjiv udarac.

Dobra vest za Pepa Gvardiolu na ovom meču je i to što se od povrede oporavio Vensan Kompani, ali je već nakon pola sata iz igre morao Džon Stouns, zbog povrede.

PREMIJER LIGA 12. KOLO:


Arsenal - Totenhem 2:0 (2:0)
/Mustafi 36, Sančez 41/

Bornmut - Hadersfild 4:0 (2:0)
/Vilson 26, 31, 85, Arter 70/

Barnli - Svonsi 2:0 (2:0)
/Kork 29, Barns 40/

Kristal Palas - Everton 2:2 (2:2)
/Mekartur 2, Zaha 35 - Bejns 6p, Nijas 45+1/

Lester - Mančester siti 0:2 (0:1)
/Žesus 45, De Brujne 49/

Liverpul - Sautempton 2:0 (2:0)
/Salah 31, 41/

VBA - Čelsi 0:4 (0:3)
/Morata 17, Azar 23, Alonso 38/

Mančester junajted - Njukasl 4:1 (2:1)
/Marsijal 38, Smoling 45+1, Pogba 58, Lukaku 70 - Gejl 70/

u nedelju:

Votford - Vest Hem (17.00)

u ponedeljak:

Brajton - Stouk (21.00)

TABELA: Siti 34, Junajted 26, Čelsi 25, Totenhem 23, Arsenal 22, Liverpul 22, Barnli 22, Brajton (-1) 15, Votford (-1) 15, Hadersfild 15, Njukasl 15, Lester 13, Sautempton 13, Bornmut 13, Stouk (-1) 12, Everton 12, Vest Brom 10, Vest Hem (-1) 9, Svonsi 8, Kristal Palas 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC