• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan: Vlade i Peđa pomažu u samotnjačkom životu

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije ispričao u intervjuu za "Glas Amerike" kako se protiče prva sezona u NBA ligi, kako se prilagođava novom stilu života, ali i o saigračima u Kingsima, "orlovima", porazima...

Bogdan Bogdanović polako, ali sigurno, krči svoj put u NBA ligi, u dresu Sakramento Kingsa. Otišao je najdalje od kuće, u najjaču ligu sveta i prilagođava se na potpuno novi stil života.

"Navikavam se polako, osnovne stvari sam pozavršavao, te sitnice, to je bilo malo problema u početku. Navikavanje na vremensku zonu, pa sad opet na putovanja i to... prva je sezona, ima dosta stvari - da se navikneš, privikneš, nešto novo da naučiš. Veoma je zanimljivo", ispričao je Bogdanović za "Glas Amerike".

Navikava se i na još jednu novu stvar, budući da je u prethodnim ekipama, ali i sa selekcijom Srbije išao pobedničkim putem. Kingsima baš nije najbolje ove sezone. Imaju, za sada, samo četiri pobede i 12 poraza.

"Jeste teško je prolaziti kroz toliki broj poraza, ali eto, imamo to neko opravdanje da smo mladi. Jeste teško, ali mislim da ćemo se izvući iz toga".

U ekipi Sakramenta mnogo mu pomažu generalni menadžer Vlade Divac i potpredsednika za razvoj igrača Predraga Stojakovića.

"Pogotovo Peđa, pošto je bio na mojoj poziciji, pa zna koje trikove koristiti u igri i kako igrati, tako da mnogo pričam s njim o košarci. Generalno, s njima pričam i stvarima van terena, kako se živi, kakav je život jednog NBA igrača. Treba mnogo da se trenira. Ovde si uglavnom sam, samotnjački je život i sam moraš da se spremaš i za utakmicu, dok si u Evropi dosta podređen timu i sve je timski, sve ideš ekipno. Tako da i na to moram da se naviknem, i tu mi od velike pomoći", ne krije Bogdan.

I saigrači u Sakramentu uvek su na raspolaganju, ali jednog posebno ističe - Vinsa Kartera.

"Izuzetno su iskusni, iako su u nekim godinama i dalje mogu odlično da igraju, čak sam i rekao Vinsu Karteru, on bi lagano mogao da igra u Evropi do 50. On je stvarno profesionalac, ima sačuvano telo i dalje lepo zakucava... Neverovatno stvarno, kad smo gledali klipove, uvlačenje lakta u obruč, stvarno mi je neverovatno da imam priliku da sad igram s njim".

U NBA ligu stigao je posle Evropskog prvenstva u Turskoj, gde je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju. U finalu su poraženi od Slovenije.

"Bitno je da se nastavi taj kontinuitet igranja finala, doći će i ta zlata ja mislim, verujem. Bitno je da se osvajaju medalje, to je ja mislim najvažnije trenutno i gledajući sa ove tačke gledišta, kad je sve to prošlo, kad su se slegli utisci, napravili smo dobar rezultat".

Kaže da veruje da će "orlovi" napredovati u narednom periodu, i da će njemu, kao i ostalim Srbima koji igraju u NBA ligi, iskustvo koje stiču, biti veoma značajno.

"Siguran sam da nećemo odigrati kao što smo odigrali prethodna dva finala. Iako se mi nismo plašili, spolja je možda delovalo da jesmo, a tako je na kraju pokazao i rezultat. Međutim, mislim da će nam ovo iskustvo ovde koje stičemo dosta pomoći u toj nekoj budućoj utakmici", naveo je Bogdanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC