• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda vida "evroligaške rane" u Zadru

Autor mondo.rs

Dušan Alimpijević i Nikola Jovanović poručili da Crvena zvezda mora da odigra požrtvovano i angažovano kako bi slavila na gostovanju u Zadru.

 Zvezda vida "evroligaške rane" u Zadru Izvor: MN PRESS

Beograd, Atina, Istanbul, Zagreb, pa Zadar.

Košarkaši Crvene zvezde mts su u subotu uveče doputovali u Zadar, gde ih u ponedeljak očekuje meč 9. kola ABA lige sa istoimenom hrvatskom ekipom, protiv koje će igrači Dušana Alimpijevića pokušati da "zaleče evroligaške rane".

Zvezda u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit, uprkos tome što je u toku "radne" nedelje pretrpela dva teška poraza u Evroligi - od CSKA i Olimpijakosa identičnim rezultatom (85:59).

Alimpijević je upozorio da bez obzira na činjenicu da Zadar ima svega tri pobede u dosadašnjem delu sezone njegove igrače očekuje "nimalo lak posao", te da se radi o timu koji je posebno neugodan kada igra pred svojim navijačima u gradu sa dugom košarkaškom istorijom.

"Činjenica je da je iza nas teška nedelja sa dve evroligaške utakmice koje nismo odigrali dobro, ali ovaj meč protiv Zadra moramo da odigramo angažovano, borbeno i da pokažemo kvalitet i igru koja nas je krasila u većini mečeva u ABA ligi ove sezone. Nakon toga sledi pauza u ABA ligi, koja će nam dobro doći, jer nastavljamo u istom ritmu u Evroligi", naveo je trener crveno-belih i dodao da su svi igrači spremni, a da će odluku o tome kojih 12 će poslati na parket - doneti uoči susreta na parketu dvorane "Krešimir Ćosić".

Mladi centar Nikola Jovanović, koji je odigrao veoma dobro protiv Olimpijakosa u Pireju, ponovio je reči svog trenera - "borbenost i angažovanost".

Izvor: MN PRESS


"Neugodno gostovanje u Zadru, protiv ekipe koja pred svojim navijačima uvek odigra maksimalno angažovano i borbeno. Zato na tu agresivnost koja ih krasi u njihovoj dvorani, moramo da odigramo i odgovorimo istom merom: borbeno, angažovano, i da odigramo timski. Ako bude tako, možemo da se nadamo povoljnom ishodu, što je naš cilj, novi bodovi pred dvonedeljnu pauzu u regionalnom šampionatu, koja će nam dobro doći jer je raspored težak", rekao je Jovanović.

Utakmica Zadar – Crvena zvezda mts igra se u ponedeljak od 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC