• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi gledali lakrdiju, Čačani sedeli na terenu!

Autor mondo.rs

Borac je u 42. minutu ostao sa devetoricom kada je Ilić isključio dvojicu najratobornijih na terenu, a potom je golman čačanskog tima ispucavao loptu preko tribina svaki put kada bi bila u njegovom posedu. Englezi se smejali.

 Spartak Borac štrajk fudbaleri sjedili na terenu VIDEO Izvor: MN PRESS

Dvadesetak turista iz Engleske, popularnih "groundhopper-a" (izraz za turiste koji putuju s namerom da odgledaju što više utakmica na što većem broju stadiona), pamtiće meč 17. kola Superlige verovatno zauvek.

Nažalost, ne zbog magičnih poteza fudbalera dva tima, već zbog lakrdije koju su na "Gradskom stadionu" u Subotici napravili igrači gostujućeg sastava.

Ljudi iz Spartaka bili su ljuti zbog ponašanja fudbalera Borca i zbog toga što su dobili informaciju da je nekoliko skauta iz inostranstva došlo u Suboticu da prati ovaj meč, među kojima i jedan Slovak zadužen za praćenje fudbalera u ovom delu Evrope za potrebe Mančester sitija.

Na kraju, završeno je pobedom Spartaka nad "fenjerašem" od 3:1 (1:1), nakon što je Borac ostao sa devetoricom igrača u 42. minutu.

Međutim, kako je sve počelo?

Početak se zapravo nije odigrao ove nedelje uveče na severu Srbije, već mnogo ranije - u Čačku! Da će štrajkovati ukoliko im se ne isplate zaostale zarade, fudbaleri Borca najavili su i pre odlaska na duel sa Subotičanima, ali su se u nedelju u 17 časova na broju, zagrejani i u adekvatnoj opremi pojavili na centru igrališta na kojem je stajao glavni arbitar, Milan Ilić.

Dan ranije, mediji su pisali o "pomirenju" Uprave Borca i fudbalera nakon sastanka na kojem je postignut dogovor o prekidu štrajka, ali i dinamici isplate dugovanja. "Sportski žurnal" objavio je da su Čačani u subotu prvi put trenirali ove nedelje.

Golom Lazara Jovanovića u 27. minutu, Borac je na iznenađenje nekoliko stotina navijača i gostiju iz Engleske stigao do vođstva i to nakon što, prema mišljenju fudbalera Spartaka, Ilić nije dosudio očigledan jedanaesterac za domaći tim.

Arbitar je, kompenzujući grešku ili ne, ipak "svirnuo" penal za Spartak u 42. minutu posle starta Jovanovića na Bojana Čečarić. Napadač Spartaka je pao, Ilić pokazao na belu tačku, a gotovo kompletan tim Borca zaleteo se ka njemu da burno protestuje.

Najdalje su otišli upravo Jovanović, ali i Amer Dupovac koje je Ilić smirio tako što im je pokazao crvene kartone!

Kada se višeminutna frka smirila, a tandem gostujućih fudbalera napustio igralište, Mile Savković bio je precizan sa 11 metara (to je već bio treći minut nadoknade prvo dela) i poravnao rezultat na 1:1, a devetorica preostalih fudbalera Borca iz protesta posedala na teren i odbijala da nastavi meč neko vreme.

Nekako, meč je nastavljen, ali je nastavljeno i neadekvatno ponašanje gostujućih igrača, pre svih golmana Vladimira Bajića koji je koristio svaki prekid da... ispuca loptu na tribine!

Da li je to bio deo taktike koju je osmislio trener Igor Spasić ili je kapitenu Borca tek tako došlo da deganžira nekoliko lopti na ulicu, ostalo je nejasno.

Uglavno, sa dvojicom igrača više na terenu, Spartak je u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat u svoju korist preko Vladimira Torbice, koji je pogodio iz igre i Aleksandra Radovanovića, koji je bio strelac iz još jednog jedanaesterca koji je u korist domaćeg tima dosudio Ilić.

Spartak je s ova tri boda otišao čak do trećeg mesta, dok je Borac ostao poslednji sa bodom manje od Rada.

Jedan od prisutnih na ovoj utakmici tvrdi i da je kapiten i golman Borca, Bajić, po završetku meča prišao glavnom arbitru Iliću i zagrlio ga, dok Fudbalski klub Borac - sudeći prema objavljenom na zvaničnom sajtu - tvrdi da "rezultat nije slučajnost".

"Znamo da ko gubi ima pravo da se ljuti. Borac je ponovo izgubio, ali ono što se dešavalo na severu Srbije ne izaziva ljutnju, već gnev i bes. Očito je da iz utakmice u utakmicu specijalci u vidu fudbalskih arbitara odrađuju bez imalo savesti svoj posao. Naš tim je poražen od Spartaka uprkos vođstvu. Više od jednog poluvremena Borac je igrao sa dva igrača manje, a čovek koji obavlja posao fudbalskog sudije je dva puta upro prstom u belu tačku. Kamere su sve zabeležile u Subotici, samo se nadamo da oni koji budu montirali taj materijal imaju bar malo više savesti od pomenutih aktera ovog meča. To zaista nije teško", bilo je sve što je napisano u izveštaju s utakmice.

Na konferenciji za medije posle meča prvi je reč dobio trener gostiju, Spasić, koji se zahvalio svojim igračima na borbenosti i čestitao pobedniku.

Potom, reč je dobio strateg domaćeg tima, Aleksandar Veselinović, koji je između ostalog rekao i...

"U trenutku kada smo izjednačili, a protivnik ostao bez dvojice igrača došli smo u delikatnu situaciju, jer to nije uobičajena stvar na fudbalskim terenima. Međutim, mi smo pozitivno odgovorili na taj izazov, do poslednjeg sudijskog zvižduka bili smo profesionalni, odgovorni i odradili zadatak onako kako bi jedna profesionalna ekipa i trebalo da uradi".

Posle uvodne reči, Spasić je upitan da prokomentariše i štrajk (sedenje na terenu) i ponašanje (vređanje sudije, ispucavanje lopte) svojih igrača.

"Nemam ja tu neki komentar, ako vi mene to pitate ja stvarno nemam komentar", rekao je Spasić, ali je posle insistiranja na razgovoru o svemu viđenom ponudio objašnjenje - revolt!

"Ma ne... Šta su to oni uradili? Ponašanje kao i svi revoltirani... I ja sam bio fudbaler, i ja sam imao nekih, ali vi u tom trenutku ne možete da uđete u teren, ne možete da reagujete. Nije to bila namera za koju je neki od nas znao, jednostavno impulsivni trenutak... želja, htenje, neka borba", rekao je Spasić i nadovezao se:

"Situacija je bila gde oni nisu ni razmišljali šta će reći. To je jedini razlog. Nemamo mi razloga da se ljutimo na sopstvene igrače, teško je igrati. Spartak je jedna kvalitetna ekipa protiv koje je teško bez jednog igrača, a kamoli dva. Stvarno ne znam šta bih vam više mogao reći. Znači, slažem se da je bilo i nekorektno, to je možda i za svlačionicu, ali teren ne može niko da uđe i reaguje".

Za kraj, ispade svojih igrača ponovo je objasnio impuslivnošću.

"Znate kako, to je preimpulsivan trenutak kada se reaguje tako, ništa više. Nije bilo nikakve namere, nemam zamerki, fudbal je to… Niti Klub Borac može da ispravi nešto prosle ovoga, ništa. Znači, mi smo došli, odigrali smo koliko smo mogli i to je to".

Spartak Subotica - Borac Čačak 3:1, 17. kolo Superlige za sezonu 2017/18, odigrano u nedelju, 19. novembra 2017. godine.

BRUKA: Sjedili na terenu i primali golove! (VIDEO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC