• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung zadržava stari sistem hlađenja

Autor mondo.rs

Novi modeli i dalje će imati sistem hlađenja zasnovan na principu cevi za hlađenje tj. odvođenje viška toplote iz kućišta uređaja.

Moćan hardver zahteva i moćnije hlađenje, logično, a proizvođači su u procepu između malog paketa tj. dimenzija, koje smartfoni moraju da zadrže i konstantnog povećanja performansi. Zbog nekoliko stvari Samsung je odlučio da još uvek zadrži stati sistem hlađenja unutrašnjosti, iako postoje novi i moderniji.

Samsung je među prvima prihvatio novi sistem odvođenja toplote iz unutrašnjosti svojih telefona, još pre najave Qualcomm Snapdragon 820 čipseta, početkom 2016. godine.

Iako je Samsung među vodećim kompanijama smartfon industrije, nekoliko činilaca iz lanca snabdevanja kompanije potvrdilo je za neimenovane izvore koje je preneo sajt PhoneArena, da će najveći proizvođač telefona još makar za Galaxy S9 i Galaxy Note 9 (ili kako se već budu zvali) zadržati sistem hlađenja, koji je zasnovan na rashladnoj cevi.

Mnogi proizvođači pametnih telefona sad pokušavaju da unaprede još jedan termički dizajn, koji uključuje komore za paru. Disipacija toplote je mnogo efikasnija koristeći ovo rešenje za hlađenje, ali cene uređaja tj. same implementacije novog sistema će biti još više ako tj. kad ovaj sistem bude spreman za masovnu upotrebu. Zbog novog pristupa i upravo cene Samsung je odlučio da ostane „veran“ rashladnoj cevi, koja se nalazi u modelima Galaxy S8, Galaxy S8+ ili Galaxy Note 8.

Prema izvorima vesti, parne komore biće spremne da se uvedu u telefone masovnije od početka 2019. godine, ali će njihova veličina i dalje nekim proizvođačima predstavljati brigu, jer će morati da smanje druge komponente kako bi u kućište sadašnjih dimenzija stala nova opcija za rashlađivanje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS