• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Zvezda opet da "zaključa mrežu"?

Autor mondo.rs

Na dosadašnja dva gostovanja u Ligi Evrope, crveno-beli nisu primili gol. Hoće li tako biti i u Borisovu? "Sve osim poraza biće dobro za nas", smatra Vujadin Savić.

 Može li Zvezda opet da "zaključa mrežu"? Izvor: MN PRESS

Statistički gledano, Crvena zvezda ove sezone ima jednu od najboljih odbrana na svetu!

Samo četiri primljena gola u 17 utakmica Superlige i dva u četiri utakmice Lige Evrope su za svaku pohvalu.

Na dva evropska gostovanje crveno-belih ove sezone, u Nemačkoj protiv Kelna (1:0) i Londonu protiv Arsenala (0:0), mreža Milana Borjana ostala je netaknuta, a ekipa će se potruditi da tako bude i u četvrtak u Borisovu, gde beloruski šampion BATE dočekuje izabranike Vladana Milojevića.

"Mislim da možemo da sačuvamo mrežu i u Borisovu. Od početka sezone težimo tome da ne primamo golove. U prvenstvu smo ih primili najmanje i među timovima smo koji su ih primili najmanje u Evropi. Bitno je da budemo kompaktni, da se branimo i da napadamo zajedno. I da uđemo maksimalno koncentrisano i borbeno u duel, što nam i jeste karakteristika od prvog dana", optimista je Vujadin Savić.

Šta vi kažete?

Anketa

Može li Zvezda da odigra bez primljenog gola u Belorusiji?

  • Da, i pobediće

    47.62% (10)

  • Ne, i izgubiće

    14.29% (3)

  • Ne, ali će pobediti

    14.29% (3)

  • Da, ali biće 0:0

    9.52% (2)

  • Ne, ali biće nerešeno

    14.28% (3)


Crveno-beli su u prethodne dve utakmice odstupili od uobičajene formacije sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji i umesto toga, igrali sa trojicom. Promena je dobro prihvaćena, pošto je Borac savladan 4:0, a Rad 6:1.

"Više sam igrao sa 'četvorkom' pozadi, nego sa 'trojkom', tako da mi to više odgovara, ali mislim da smo se dobro snašli u novom sistemu. I mi iz odbrane i cela ekipa. Tako, da kako šef odluči, tako će biti", ne želi 27-godišnji štoper da bira.

U prethodnom duelu na evropskoj sceni, protiv Arsenala u Londonu, Savić je umalo postigao pogodak, ali je prečka zaustavila njegov šut glavom posle kornera.

Priželjkuje da mu se u četvrtak vrati za taj trenutak.

"Daj Bože! Čak su mi i neki navijači Partizana rekli da im je bilo krivo, pa možete zamisliti kako je meni".

"Partizanu sve najbolje, ali mi da budemo prvi"

Ranija Savićeva izjava, u kojoj je poželeo i Partizanu da dočeka proleće u Evropi, izazvala je dosta pažnje. "Mislim da je to ljudski. Naravno da niko od nas koji smo u Zvezdi ne voli Partizan, ali ga poštujemo. Bez velikog Partizana nema velike Zvezde, tako da im stvarno želim sve najbolje, ali naravno da mi na kraju budemo prvi, osvojimo šampionat i pobedimo u derbiju", objasnio je Vujadin Savić. Predstojeći "večiti derbi" će vrlo brzo, 7. decembra u Humskoj. "Da, ima malo dana ali mnogo utakmica do tada", konstatovao je Zvezdin štoper.

Neće, ipak, biti lako zatresti mrežu beloruskog šampiona, koji je u Beogradu uspeo da izbegne poraz i stigne do izjednačenja posle vođstva Zvezde (1:1).

"Odlična su ekipa, jedina koja je ove sezone pružila baš ozbiljan otpor na našem stadionu. Dali su nam gol i stvorili nekoliko šansi. Biće jako teško tamo. Opasni su iz prekida, ali mislim da ćemo 'zatvoriti' sve odakle nam prete", veruje Savić u taktičke zamisli svog stručnog štaba.

Ako pobede u Belorusiji, a Arsenal ostane neporažen u Kelnu, crveno-beli će kolo pre kraja grupne faze obezbediti nastavak takmičenja na proleće.

"Čeka nas jako bitna utakmica, ali ne znam sad da li je baš ključna, jer imamo i prvenstvo. Na primer, da smo izgubili od Rada, neko bi rekao da je to bila ključna utakmica. Svakako, jeste bitna i sve osim poraza bi bilo dobro za nas", smatra Vujadin Savić, uz dodatak:

"Uzbudljiva je grupa, imamo još dve utakmice. Videćemo šta će doneti ova u četvrtak i da li ćemo morati da se i protiv Kelna borimo za bodove ili ćemo biti mirni".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC