• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva TIMČINA ne ide na Mundijal!

Autor mondo.rs

Nikada nije bilo teže izabrati najboljih 11 od igrača koji ne idu na Svetsko prvenstvo. U Rusiji nećemo gledati neke od velikih fudbalskih "zvezda", a srećni smo što na ovoj listi nema srpskih fudbalera. Kako vam se čini ovaj tim?

 Drim tim - Igrači koji ne idu na Svjetsko prvenstvo Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Urlik peruanskog komentatora označio je kraj kvalifikacija za Mundijal!

Uz jecaje "por fin, por fin!"(konačno) Peruanci su pre pet dana proslavili pobedu protiv Novog Zelanda (2:0) i postali poslednja od 32 reprezentacije koja je izborila učešće na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Na najvećoj fudbalskoj smotri gledaćemo i reprezentaciju Srbije, koja je plasman obezbedila kao pobednik grupe, nakon što smo propustili prethodni Mundijal u Brazilu.

Ima Srbije, ali nema mnogih velikih fudbalskih nacija…

MUNDIJAL 2018: SPISAK SVIH UČESNIKA SP U RUSIJI!

Najveće iznenađenje je svakako eliminacija Italije u baražu od upornih Šveđana, nedostaju i Čileanci, dvostruki uzastopni šampioni Južne Amerike, čiju je sudbinu umalo doživela i Argentina, lošu seriju rezultata nastavili su i Holanđani, odmoriće i Amerikanci, Ekvadorci, Slovaci i Slovenci, kao i neke afričke zemlje poput Gane, Alžira iliObale Slonovače.

A tu je mnogo kvalitetnih fudbalera, "zvezda" svetskog fudbala, koje publika u 11 ruskih gradova neće imati prilike da gleda narednog leta.

Za vas smo izabrali, a bilo je veoma teško, ekipu od najboljih 11 fudbalera koji "preskaču" ovo Svetsko prvenstvo. Konkurencija je bila "paklena", pa mesto u našem timu nisu našli Jan Oblak, Arjen Roben, Marek Hamšik, Stevan Jovetić, Aron Ramzi, Virdžil van Dajk, Edin Džeko, Andrea Beloti, Edin Džeko…

Evo najboljih XI igrača...

GOLMAN - ĐANLUIĐI BUFON (ITALIJA)


Mnoge je naterao na suze…

Najbolji golman svih vremena želeo je da mu Svetsko prvenstvo u Rusiji u dresu Italije bude i poslednje u karijeri, ali je morao ranije da se "penzioniše" iz državnog tima. Fudbaler sa najviše nastupa u dresu "azura" (175) neće imati tako šansu da po šesti put predstavlja Italiju na svetskim prvenstvima, a već je u svojim rukama držao "boginju" (2006).

"Nije mi žao zbog mene, nego zbog Italije", rekao je nakon meča sa Švedskom čuveni golman koji je tokom intoniranja himni dveju zemalja zaslužio veliki aplauz.

DESNI BEK - ANTONIO VALENSIJA (EKVADOR)

Valensija
Izvor: YouTube


Ćerka mu je rođena tokom Mundijala 2006. godine, ali ovaj turnir, 12 godina kasnije, će propustiti što verovatno znači da više nikada neće igrati na svetskim prvenstvima.

Ovaj 32-godišnji Ekvadorac je sigurno jedan od najpotcenjenijih igrača današnjice, a promena pozicije, sa desnog krila na mesto desnog beka, verovatno mu je i produžila fudbalsku karijeru i igrajući na tom mestu u poslednjoj liniji - jedan je od najboljih igrača Premijer lige.

"Los amariljosi" su igrali na tri od poslednja četiri šampionata sveta, ove kvalifikacije su počeli sjajno i upisali četiri početne pobede, ali nakon toga sve se raspalo…

CENTRALNI BEK - LEONARDO BONUĆI (ITALIJA)


Košmarnih nekoliko meseci za najboljeg igrača "na lopti" među štoperima.

Tokom leta je promenio klub, i iz Juventusa prešao u Milan, gde za sada igra veoma loše, a njegov transfer kao da je uticao i na samu atmosferu u reprezentaciji. Čak je i Điđi Bufon pred utakmice sa Švedskog zamolio navijače da ne gledaju ko nosi čiji dres u klubovima, nego da posmatraju samo onaj sa državnim grbom.

Protiv Šveđana je zadobio i prelom nosa, a za razliku od ostalih italijanskih članova odbrane - njega ćemo gotovo sigurno gledati na SP 2022. godine. Ako se Italija plasira…

CENTRALNI BEK - ĐORĐO KJELINI (ITALIJA)

Kjelini
Izvor: YouTube


Nikakvo iznenađenje kada je u pitanju Bonućijev "partner" u "srcu odbrane".

Iskusniji štoper oprostio se od igranja za italijansku reprezentaciju nakon 96 odigranih utakmica i u svojoj poslednjoj, protiv Šveđana, bio je jedan od najboljih pojedinaca, ali uzalud. Na prethodnom Mundijalu bio je u centru pažnje kada ga je ujeo Luis Suarez (Urugvaj), ali takvih problema neće imati ovog leta.

S obzirom na to da je u aprilu odbranio master rad iz oblasti biznisa, umesto fudbala može da se posveti učenju i daljem usavršavanju.

LEVI BEK - DAVID ALABA (AUSTRIJA)

Izvor: MN PRESS


Za njega nam nije žao što ne ide na Mundijal - ipak je bio rival Srbije u grupi kvalifikacija!

Šalu na stranu ovaj Austrijanac jedini je član naše (ne)idealne jedanaestorke koji nema konkurenciju na poziciji levog beka, koja je izgleda bila "najtanja" otpisanim reprezentacijama, čak iako ovaj momak može da igra na više pozicije. Alaba za sada nijednom nije igrao na svetskim prvenstvima pošto se njegova reprezentacija nije kvalifikovala još od 1998. godine.

U grupnoj fazi igrali su loše i završili tek na četvrtom mestu iza Srbije, Irske i Velsa.

CENTRALNI VEZNI - ARTURO VIDAL (ČILE)


"Il Guerriero", odnosno ratnik, još jedan je igrač Bajerna koji neće igrati na Mundijalu.

Njegovu reprezentaciju, dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike, plasmana je koštalo očajno izdanje protiv Brazila u poslednjem kolu kada su Čileanci primili tri gola i tako dozvolili Peruu da ih, na osnovu gol-razlike, pretekne na tabeli - iako su bili izjednačeni po broja bodova.

Ovaj sjajni fudbaler godinama je u "svađi" sa navijačima Čilea, a stvar je dodatno "potpalila" žena golmana Klaudija Brava koja tvrdi da su se pojedini igrači napili pred odlučujući meč.

Mnogi veruju da je mislila na njega…

CENTRALNI VEZNI - MARKO VERATI (ITALIJA)

Verati
Izvor: YouTube


Sjajni vezista je zbog žutih kartona propustio odlučujući meč sa Švedskom...

"Naslednik Pirla", kako ga mnogi nazivaju, jedan je od najboljih fudbalera Pari sen Žermena, ali nikako da te energične partije ponovi i u dresu "azura", ali se njegov izostanak na "San Siru" i te kako osetio i selektor Đan Pjero Ventura nije imao dovoljno dobro rešenje u ostatku svog rostera.

Za reprezentaciju je odigrao tek 24 utakmice, i nastupao je na prethodnom Mundijalu, ali pošto mu je tek 25 godina - sigurno mu to neće biti poslednji.

CENTRALNI VEZNI - NABI KEITA (GVINEJA)


Možda iznenađenje, ali samo za one koji ga nisu gledali…

"Olaraund" vezni fudbaler iz Gvineje, koji trenutno nastupa za Lajpcig, nije uspeo da kao kapiten odvede reprezentaciju svoje zemlje na prvi Mundijal ikada, pa će leto iskoristiti da se pripremi za sezonu u Liverpulu čiji je član postao u prethodnom prelaznom roku za 70 miliona evra.

Gvineja je uoči afričkih reprezentacija bila rangirana u deset najboljih sa ovog kontinenta, potpuno je razočarala u grupi "A" sa Tunisom, DR Kongom i Libijom osvojivši svega jedan.

NAPADAČ - GARET BEJL (VELS)


Još jedan iz kvalifikacione grupe u kojoj je bila naša reprezentacija…

Strelac četiri gola, jedan je završio i iza leđa Vladimira Stojkovića, povredio se pred odlučujuće mečeve kvalifikacija sa Republikom Irskom i nije mogao da pomogne svojoj reprezentaciji da obezbedi baraž, pa će Velšani tako ostati na samo jednom nastupu na Mundijalima, onom iz 1958. godine u Švedskoj kada su igrali četvrtfinale.

Predvodnik odlične generacije Velsa, sa kojom je letos igrao i polufinale EURA, narednog leta će umesto fudbala u Rusiji verovatno odlučivati o selidbi iz Real Madrida.

NAPADAČ - ALEKSIS SANČEZ (ČILE)


Važi za "veselog" igrača, ali su loše partije Arsenala i Čilea u potpunosti slomile njegov duh.

Odlučio je da ne promeni klub ovog leta kako ne bi ugrozio mesto prvotimca u nacionalnom timu, mada je već "bio viđen" u Sitiju, ali od plasmana Čilea na Svetsko prvenstvo nema ništa. Nije pomoglo ni njegovih sedam golova sa kojima je bio drugi strelac CONMEBOL kvalifikafacija, na šta su sigurno odahnule ostale ekipe pošto važe za srčanu reprezentaciju koju "niko ne želi za rivala".

Igrač sa najviše nastupa i golova u dresu "la rohe" sigurno neće stati na ovome i pokušaće da svoju "duguljastu" zemlju odvede u Katar 2022. godine. Tek mu je 28 godina.

NAPADAČ - PJER-EMERIK OBAMEJANG (GABON)


Drugi Afrikanac na našoj listi i najveće razočaranje Gabona.

Ova reprezentacija bila je smeštena u veoma tešku grupu sa Marokom (izborili plasman), Obalom Slonovače i Malijem, ali su postigli samo dva gola i njima osvojili šest bodova. Upravo su falili pogoci golgetera Pjera-Emerika Obamejanga, jednog od kandidata za titulu najboljeg igrača Afrike, koji je bio neubedljiv u dresu svoje reprezentacije i nije "poentirao" niti jednom.

"Betmenu" ne "cveta cveće" ni u klubu, iako postiže golove iz kola u kolo, pošto ga je Borusija suspendovala zbog kršenja discipline.

Kako vam se čini tim? Koga biste dodali, a koga izbacili? Pišite nam u komentarima…

Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC