Sportski Žurnal i FSRS biraju najbolje

Autor:

Žiri manifestacije "Dan fudbala" RS u organizaciji Sportskog Žurnala i FSRS počeo s radom i do januara izabraće najbolje fudbalske pojedince iz Republike Srpske.

0
A- A A+
žiri, FSRS Foto: MONDO

Tradicionalna, sedma po redu, manifestacija na kojoj se biraju najbolji fudbaler, najtalentovaniji igrač, najbolji trener, sportski radnik i sudija Republike Srpske, te dodjeljuju posebne nagrade biće održana u januaru, a pripreme za ovaj događaj su uveliko počele.

Stručni žiri počeo je s radom i održao je u ponedjeljak prvu sjednicu u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci na kojoj je usvojen Pravilnik prijedloga i izbora i kandidovani pojedinci za svaku od pet kategorija.

Pored pet redovnih, biće dodijeljene, tradicionalno, i dvije posebne nagrade, za životno djelo koja nosi ime nekadašnjeg predsjednika RS i fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH doktora Milana Jelića, odnosno internacionalna nagrada Zlatna povelja „Miljan Miljanić“ u znak sjećanja na proslavljenog fudbalskog trenera i funkcionera, velikog prijatelja RS i njenog fudbala.

žiri, FSRS Foto: MONDO

Žiri će nastaviti sa radom u srijedu, 5. decembra, za kada je zakazana sljedeća sjednica. 

Pored predsjednika Tome Marića, savjetnika u Vladi Republike Srpske i saradnika Sportskog Žurnala, u žiriju su još potpredsjednik Zoran Vajkić (predsjednik Komisije za medije FSRS) te članovi: Slavko Basara (Sportski žurnal), Darko Basara (EuroBlic), Andrej Knežević (ATV), Goran Arbutina (portal Mondo), Dragan Novaković (RTRS), Dejan Kondić,(Elta TV)  i Milan Zubović, (Glas Srpske).

Ostale vijesti