Vepar lutao Novim Sadom, napao mladića (VIDEO)

Autor:

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi kako ulicama novosadskog Limana šeta divlja svinja.

0
A- A A+

 RTV navodi da je životinja, koja je prethodnih dana šetala gradom, nestala u nepoznatom pravcu.

Pre nekoliko dana divlja svinja je napala i jednog mladića na ulici, prenose beogradski mediji.

Preplašeni mladić bežao je pred pomahnitalom svinjom koja ga je jurila i u par navrata i sustigla. Na kraju je mladić pobegao na jednu stranu ulice, a divlja svinja je produžila dalje sve do izloga nekoliko lokala.

Da stvar bude još bizarnija, na snimcima sa sigurnosnih kamera tih lokala, vidi se kako divlja svinja razgleda izloge!

Nije poznato ni odakle se životinja pojavila, a postavlja se pitanje u čijoj je nadležnosti rešavanje takvih incidenata.

"MUP kontaktira dalje lovnu inspekciju, lovna inspekcija traži rešenje o saglasnosti za odstrel ili uspavljivanje divljači od pokrajinskog sekretarijata za polj vodoprivr i šumarstvo", kaže za RTV Zoran Brzak iz lovačkog udruženja.

"Nakon toga se zajedno izlazi na lice mesta, na teren, gde se utvrđuje prisustvo divljih životinja i procenjujemo zajedno eventualnu ugroženost i opasnosti koje mogu da nastanu po bezbednost i zdravlje ljudi", dodaje Milena Grahovac, šumarsko-lovni inspektor.

Šumarsko-lovna inspekcija dodaje da će vršiti nadzor kretanja divljači, i da je jedno od rešenja u takvim situacijama uspavljivanje životinja i vraćanje u prirodna staništa.

Iz JP "Zoohigijene" kažu da dobijaju sve više poziva građana koji divlje životinje sreću u naseljenim područjima.

"Toga će biti još, u budućnosti, jer populacija je u porastu i takve divlje životinje koje se nađu u urbanim sredinama one su poprilično uplašene i izgubljene", kaže Aleksandar Bursać, "Zoohigijena".

Očekuje se sastanak policijske uprave, komunalne policije, veterinarske inspekcije i šumarsko-lovne inspekcije, u cilju nalaženja zajedničkog rešenja za takve probleme.

U poslednje vreme na ulicama grada može se videti i sve više divljih lisica. Građanima se savetuje da se hitno evakuišu ukoliko vide neku od divljih životinja i da o tome odmah obaveste nadležne organe.

Tagovi:

Ostale vijesti