• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" na okupu: Uigravanje i čekanje (FOTO)

Autor mondo.rs

Reprezentativci Srbije stigli u Beograd pred početak kvalifikacija za Mundobasket 2019. Vrlo je moguće da se u konkurenciji za drugi meč nađu i neki evroligaški igrači.

 "Orlovi" na okupu: Uigravanje i čekanje (FOTO) Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu u utorak, pred prva dva kvalifikaciona meča za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

U hotelu "Kraun Plaza" nešto posle podneva bilo je 13, od najavljenih 14 igrača, koje je dočekao pomoćnik selektora Jovica Antonić.

Javili su mu se Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Marko Simonović (Zenit), Milan Mačvan (Bajern), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons Kina) i Đorđe Gagić (Ješilgirešun), dok Dejan Todorović, krilo Bilbaa, stiže kasnije popodne.

Izvor: MN PRESS


Poslednji će u Beograd sleteti selektor Aleksandar Đorđević, ali na vreme da sa reprezentativcima odradi prvi trening, u utorak u večernjim satima.

Nikad laganiji - Miroslav Raduljica na okupljanju reprezentacije #orlovi

A post shared by MONDO (@mondoportal) on

Srbija prvi meč u kvalifikacijama igra u petak (20.00) protiv Austrije, u dvorani "Aleksandar Nikolić", a u ponedeljak će u isto vreme na istom mestu dočekati selekciju Gruzije.

"Imamo 10 novih igrača, mnoge od njih na organizatorskim pozicijama i treba prvo njih da uvedemo u sistem, da bismo na utakmici koliko-toliko izgledali kao tim i igrali onako kako želimo. Ovo je nova situacija za nas, ali i ostale reprezentacije imaju isti problem. Probaćemo da kroz ovih nekoliko treninga što više uvedemo igrače u naš način igre", rekao je Antonić novinarima.

Na širem spisku pred prvi "prozor" kvalifikacija našla su se 24 igrača, od kojih devetorica treba da igraju utakmice Evrolige u terminu duela sa Austrijom i zato ne mogu da se stave na raspolaganje Đorđeviću.

Izvor: MN PRESS


Jovica Antonić rekao je da se KSS nalazi u stalnoj komunikaciji sa klubovima i da bi tokom vikenda "orlovi" mogli da postanu jači za neke igrače iz tog kruga, u koji spadaju Vasilije Micić (Žalgiris), Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević, Dejan Musli (Unikaha), Branko Lazić, Nemanja Dangubić, Nikola Jovanović (Crvena zvezda mts), Nikola Milutinov (Olimpijakos) i Marko Gudurić (Fenerbahče).

"Ovih 14 igrača sigurno imamo za dve utakmice, a uskoro ćemo znati da li ćemo za ponedeljak dobiti - a verovatno hoćemo - neke igrače iz Evrolige, tako da protiv Gruzije nastupimo u kompletnijem sastavu".

Plejmejker Bajerna Stefan Jović otpao je zbog povrede ruke, iako se u nedelju vratio na teren za derbi Bundes lige između Bajerna i Bamberga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC