• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raduljica: Videćemo kako ćemo po hladnoći

Autor mondo.rs

Centar kineskih Đangsu Dragonsa u svom stilu "skenirao" situaciju pred početak kvalifikacija za Svetski kup 2019. godine. O Austriji: "Pretpostavljam da imaju dosta igrača na -ić".

 Miroslav Raduljica o početku priprema za Mundobasket 2019 Izvor: MONDO/I. Bogunović

Miroslav Raduljica (29 godina, 213 cm) zbog povrede je morao da propusti ovogodišnje Evropsko prvenstvo, ali se nekoliko meseci kasnije ponovo pojavio na prozivci "orlova" u hotelu "Kraun plaza".

Povod je daleko manje glamurozan - početak kvalifikacija za Mundobasket - reprezentacija je silom prilika u dosta izmenjenom sastavu, ali sada već iskusni centar odmah je stavio do znanja da mu je drago što je tu i da nije bio problem preleteti nekoliko hiljada kilometara.

Upitan za prve utiske po povratku u Beograd, odgovorio je na njemu svojstven način.

"Hladno je... Imali smo prošle godine kvalifikacije za Olimpijske igre, bilo je vrlo slično, samo dosta toplije. Tada smo se dobro snašli, videćemo kako će da bude sada po hladnoći. Valjda greju u 'Pioniru'? Jel' u 'Pioniru' igramo? Dobro je... Da se podsetimo mladosti", rekao je Raduljica novinarima.

KAKO JE SMRŠAO?

"Zdrav kineski vazduh, zen, budizam. Ustvari, možda vazduh i nije zdrav, ali kod mene je delovalo".

Odlukom FIBA, košarkaši će od sada igrati kvalifikacije za velika takmičenja kao u fudbalu i još nekim sportovima...

"Samo da počnu da nas plaćaju kao u fudbalu i biće dobro. Šalim se, ne bi trebalo da bude problema. Zna se kakva je ovo grupa ljudi. Ima nekoliko nas povratnika, nekih koji su već duže vreme u ovom sistemu, tako da nema prevelike filozofije. Svi se brzo uklope, Sale tako i bira koga će pozvati", negirao je "Radulja" teoriju da je debitantima i mladim igračima potrebno posebno uvođenje u svakodnevicu nacionalnog tima.

Iz daljine je primetno da je nekadašnji centar Armanija, Panatinaikosa, Milvokija, Partizana i mnogih drugih timova, "za broj" manji nego letos. Veruje da će to rezultirati boljim igrama, a možda i promenom uloge u timu.

"Igranje za reprezentaciju svima nama mnogo znači. Letos je bilo jako teško gledati Evropsko prvenstvo iz sedamnaeste vremenske zone. Jesam se uželeo, a mislim i da od kadetskih dana nisam imao manje kilograma, tako da bi trebalo da budem u dobroj formi. Biću brži, cilj mi je da se izvlačim na šut za trojku. Više ne mogu dole".

Prvi rivali u grupi su Austrija i Gruzija, koliko igrači znaju o njima?

"Verovatno u reprezentaciji ima nekoga ko više brine o tome... pošto ja ne znam ništa o Austriji. Pretpostavljam da imaju dosta igrača na -ić. Gruziju znamo, već smo igrali sa njima i tu teško da će biti iznenađenja. Nema opuštanja. U redu, niko nikad nije čuo da je Austrija igrala košarku, ali mi nemamo luksuz da potcenimo bilo koga", zaključio je Miroslav Raduljica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC