• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul POTROŠIO 0:3 iz prvog poluvremena!

Autor mondo.rs

"Redsi" su u 30. minutu imali 0:3 u Sevilji i obezbeđeno prvo mesto u grupi... Ostalo pretpostavljate.

Kada je nemački arbitar Feliks Brih dao znak za kraj prvog poluvremena, a fudbaleri Liverpula od 30. minuta imali rezultat 0:3 i obezbeđeno prvo mesto u grupi pred poslednje, 6. kolo Lige šampiona - legendarni fudbaler Mančester junajteda Gari Nevil tvitnuo je kratko:

"3-3 this"



Golom Gida Pizara u 93. minutu iz gužve koja je nastala posle kornera i nove smehotresne reakcije odbrane "redsa", Sevilja je stigla do izjednačenja koje ne samo da je poništilo plasman Liverpula dalje s prvog mesta već je dovelo u pitanje prolazak ovog tima u narednu rundu.

U jednoj od nezaboravnih utakmica, koja je neodoljivo ličila na čuveno istanbulsko finale 2003. godine: Sevilja - Liverpul 3:3 (0:3).

To u isto vreme znači i da će fudbaleri Spartaka iz Moskve 6. decembra na "Enfildu" imati priliku da pobedom nad timom Jirgena Klopa izbore plasman u osminu finala i eliminišu rivala, koji je u jednom trenutku "bio" u "prvom šeširu" zajedno sa Bešiktašom, Mančester sitijem i Totenhemom.

/KLOP SVE TEŽE OBJAŠNJAVA: FRAZE I UOPŠTENO.../

Navijačima Spartaka tek sada će biti žao zbog velike šanse koju su njihovi ljubimci propustili ranije danas, u terminu od 18 časova, kada su prežaljenom Mariboru dozvolili povratak u meč u 92. minutu.

Liverpul je poveo iz prvog napada na utakmici, kada je Roberto Firmino u 2. minutu postigao najbrži gol u Ligi šampiona ove sezone. Sevilja je na to odgovorila serijom ataka koji su na muke stavili večeras odličnog golmana Lorisa Karijusa, ali kada su se domaćini ispromašivali usledile su surove kazne na drugoj strani - Mohamed Salah pogodio je u 22. minutu posle lošeg postavljanja rivala kod kornera, a Firimo u 30. iz kontre koja je usledila u periodu nekontrolisane ofanzive Sevilje.

To je bio i rezultat pred odlazak na odmor, sa kog se na teren nije vratio Stiven Nzonzi. Trener Sevilje Eduardo Berico uveo je u igru Franka Vaskeza i to je bio uvod u potpuni haos na terenu u kom se, kao i u dramatičnom finalu Lige Evrope iz 2016. godine, najlošije snašao bivši bek Sevilje, sada uzdanica Liverpula - Alberto Moreno.

Višam Ben Jeder savladao je Karijusa prvi put u 51. minutu, glavom posle kornera koji je sjajno izveo Ever Banega, a potom je usledila nova "žuta minuta" Morena, momka koji je grehove iz Bazela (kada je inicirao preokret Sevilje za titulu u Ligi Evrope) platio odlaskom u drugi plan, pa bio naširoko hvaljen u Engleskoj za igre uoči puta na "Pichuan".

Morenu je lopta prošla kroz noge, u pokušaju da je primiri, on se okrenuo i sapleo Ben Jedera, koji je dugo gledao prema Brihu i dočekao da Nemac pokaže na belu tačku, a odatle mu je bilo potrebno da dva puta nadmudri Karijusa jer je strogi Brih insistirao da prvobitni uspešan pokušaj bude ponovljen.



Lista strelaca:

6 - Kristijano Ronaldo (Real Madrid)

5 - Hari Kejn (Totenhem)

4 - Mohamed Salah (Liverpul)

4 - Višam Ben Jeder (Sevilja)

4 - Edinson Kavani (PSŽ)

4 - Čenk Tosun (Bešiktaš)

4 - Nejmar (PSŽ)

Karijus je promenio stranu, ali i Ben Jeder, pa je Sevilja imala pola sata i nadoknadu vremena za izjednačenje. Ono je moglo da stigne već dva minuta kasnije, tačnije u 62, kada je ko zna koju smešnu reakciju odbrane Liverpula umalo kaznio kapiten domaćih, Serhio Eksudero - njegov volej Karijus je zahvatio rukama, a prečka vratila u polje.

Međutim, Liverpulu nije bilo povratka - iako je Klop brzo izveo i Morena i Filipea Kutinja, a uveo Džejmsa Milnera i Emrea Džana. Ovaj drugi propustio je priliku da asistira Sadiju Maneu u finišu kontre koju je sam izneo Mohamed Salah i, kada u tom trenutku nije bilo 2:4, bilo je manje-više očekivano da utakmica bude završena nerešenim rezultatom.

To se i dogodilo posle kornera i gužve u kojoj "redsi" (ponovo!) nisu izbacili loptu na pristojan način, pa je Pizaro dobio priliku kakva se ne propušta - 3:3!



Fudbaleri Real Madrida takođe su pomislili na poluvremenu da imaju šanse da se domognu prvog mesta u grupi, vodili su 0:4 u Nikoziji dok je rezultat u Dortmundu glasio 1:0 u korist Borusije, ali se tada razigrao Dele Ali koji je asistencijama Hariju Kejnu i Heung-min Sonu kreirao preokret "pevaca" koji će iz "grupe smrti" otići pravo među povlašćene timove: Borusija - Totenhem 1:2 (1:0).

Domaći su poveli u 31. minutu preko Pjera Emerika Obamejanga, a rezultat su preokrenuli Kejn u 49. i Min u 76. minutu. Kejn je večeras postigao šesti gol u Ligi šampiona, 14. u sezoni, a 39. na 38 utakmica u 2017. godini!

To, u isto vreme, znači da će dvostruki uzastopni prvak Evrope čekati rivala u osmini finala iz "drugog šešira" u kom su bar do srede uveče jedini siguran tim.

Real je 1969. godine upravo u kiparskoj prestonici, Nikoziji, pobedio Olimpijakos rezultatom 0:8, a za izjednačavanje tog rekorda ove večeri nedostajala su dva pogotka u duelu sa neravnopravnim domaćinima: APOEL - Real Madrid 0:6 (0:4), uz po dva pogotka Kristijana Ronalda i Karima Benzeme, tandema koji je u Primeri ove sezone postigao po jedan pogodak.

Ujedno, bila je ovo jubilarna - 100. pobeda Reala u Ligi šampiona koju je Ronaldo upotpunio 113. golom u ovom takmičenju, osmim ove sezone, a 18. u LŠ u kalendarskoj 2017. godini što je novi rekord. I prethodni držao je Portugalac - 16 iz sezone 2013/14.

Ipak, najlepši trenutak utakmice na GSP stadionu bio je pogodak Luke Modrića za vođstvo od 0:1.


Fudbaleri Napolija znali su da moraju da pobede i Šahtjor iz Donjecka večeras, kod kuće i Fajnord u Roterdanu, 6. decembra i da, možda, ni to neće biti dovoljno da izbore plasman među osam najboljih (a, lideri su Serije A trenutno).

Dugo su se Napolitanci mučili pred praznjikavim tribinama "San Paola", a onda je omaleni Lorenco Insinje postigao jedan od golova sezone i otvorio Ukrajince, kojima je niska navala Napolija do kraja dala još dva gola: Napoli - Šahtjor 3:0 (0:0) što znači da će sastav trenera Mauricija Sarija jurišati na pobedu na "De Kajpu" za dve nedelje i čekati povoljne vesti iz Ukrajine gde će gostovati perfektni Mančester siti.



"Građani" su bili na dva minuta i nadoknada vremena od prekida serije pobeda u Ligi šampiona i Premijer ligi, ali je Rahim Sterling nekako pronašao put do mreže prvaka Holandije, ekipe koja će poslednjih 90 minuta u Evropi dočekati sa nula osvojenih bodova: Siti - Fajnord 1:0 (0:0).

Bila je to 17. uzastopna pobeda ekipe Pepa Gvardiole u svim takmičenjima.

/a, šta će tek biti u sredu?/




Konačni rezultati 5. kola:

utorak

Grupa E

Spartak Moskva – Maribor 1:1 (0:0)
/Ze Luis 82 – Mešanović 90+2/

Sevilja – Liverpul 3:3 (0:3)
/Ben Jeder 52, pen 60, Pizaro 90+3 - Firmino 2, 30, Mane 22/

Tabela: Liverpul 9, Sevilja 8, Spartak 6, Maribor 2.

Parovi 6. kola: Liverpul - Spartak Moskva, Maribor – Sevilja.

Grupa F

Mančester siti – Fajnord 1:0 (0:0)
/Sterling 88/

Napoli – Šahtjor 3:0 (0:0)
/Insinje 56, Žjelinski 81, Mertens 83/ 

Tabela: Mančester siti 15, Šahtjor 9, Napoli 6, Fejenord 0.

Parovi 6. kola: Fajnord – Napoli, Šahtjor – Mančester siti.

Grupa G

Bešiktaš – Porto 1:1 (1:1)
/Taliska 41 – Felipe 29/

Monako – RB Lajpcig 1:4 (1:4)
/Falkao 43 - Žemerson ag 6, Verner 9, pen 31, Keita 45/

Tabela: Bešiktaš 11, Porto 7, Lajpcig 7, Monako 2.

Parovi 6. kola: Lajpcig – Bešiktaš, Porto – Monako.

Grupa H

Borusija Dortmund – Totenhem 1:2 (1:0)
/Obamejang 31 - Kejn 49, Son 76/

APOEL – Real Madrid 0:6 (0:4)
/Modrić 23, Benzema 39, 45, Naćo 41, Ronaldo 49, 54/

Tabela: Totenhem 13, Real 10, Borusija 2, APOEL 2.

Parovi 6. kola: Real Madrid - Borusija Dortmund, Totenhem – APOEL.

sreda

Grupa A

CSKA Moskva – Benfika (TV Arena Sport 3)
Bazel – Mančester Junajted (TV Arena Sport 1)

Tabela: Junajted 12, Bazel 6, CSKA 6, Benfika 0.

Grupa B

Anderleht – Bajern 20.45 (TV Arena Sport 2, multiprenos)
Pari Sen Žermen – Seltik 20.45 (TV Arena Sport 4)

Tabela: PSŽ 12, Bajern 9, Seltik 3, Anderleht 0.

Grupa C

Atletiko – Roma 20.45 (TV Arena Sport 3)
Karabag – Čelsi 18.00 (TV Arena Sport 1)

Tabela: Roma 8, Čelsi 7, Atletiko 3, Karabag 2.

Grupa D

Juventus – Barselona 20.45 (RTS)
Sporting – Olimpijakos 20.45 (TV Arena Sport 5)

Tabela: Barselona 10, Juventus 7, Sporting 3, Olimpijakos 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC