• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije dugo trajalo - Facebook vratio "raketicu"

Autor mondo.rs

Samo 24 časa trajao je "poseban režim" na Facebook-u. Opet je sve vraćeno kao od 19. oktobra...

 Nije dugo trajalo - Facebook vratio "raketicu" Izvor: Mondo/Facebook
Izvor: Mondo/Facebook

Ublažavanje Explore Feed efekta na Facebook-u potrajalo je tek jedan dan.

Kao što znate, od 19. oktobra u Srbiji (i još nekim zemljama - Slovačka, Šri Lanka, Kambodža, Bolivija i Gvatemala) je na snazi poseban Facebook "režim" u kojem su sve objave, osim objava vaših prijatelja, sklonjene u Explore Feed, koji je skriven iza ikonice rakete na veb verziji društvene mreže i na aplikacijama za iOS i Android.

Zbog tog eksperimenta Facebook-a, mnogi mediji i marketing stranice izgubili su prilično na posetama sa ove društvene mreže. U Srbiji i nabrojanim zemljama u News Feed su prolazile isključivo objave, koje su bile sponzorisane sa pomenutih stranica

Međutim, 21. novembra (utorak) Facebook je u Srbiji počeo da prikazuje objave stranica, slavnih ličnosti i medija u regularnom News Feed stupcu. Doduše, objave medijskih i drugih pomenutih stranica su bile dozirane, niste mogli da vidite baš sve, ali su se pojavljivale.

Ali, već koliko danas (22. novembar) Facebook je sve vratio na pređašnje stanje, odnosno na stanje od 19. oktobra. Dakle, opet na svojim stranicama možete da vidite samo objave svojih prijatelja, ne i objave medija, poznatih ličnosti, robnih marki...

Ako želite da vidite, na primer, medijske objave opet morate da kliknete na Explore Feed ("raketicu").

Izvršni direktor IAB Serbia Aleksandar Petković za MONDO je prokomentarisao najnovija dešavanja oko Facebook-a, izražavajući uverenje da će se News feed vratiti:

"News feed je juče počeo da prikazuje neke nesponzorisane objave sa stranica i idalje verujem da je to bio prvi korak ka tome da neke od njih ipak završe u News Feedu. Testiranje i dalje traje i po svemu sudeći će trajati koliko su i najavili - još par meseci. Očigledno je da ljudi u Facebook-u rade na podešavanju algoritma koji će, prema mnogo različitih parametara, evaluirati nesponzorisane postove sa stranica (Page) i donositi odluku o tome koji od njih će kom korisniku prikazati na News Feed-u. To potvrđuje i deo iz njihove zvanične objave koji navodi: 'While Explore includes content from relevant pages, posts from pages that people like or follow will continue to appear in News Feed', a koji se tek juče, nakon mesec dana testiranja Explore Feed-a prvi put pojavio korisnicima u ovih 6 zemalja. Ovdašnji mediji su kreirali članke o jučerašnjoj promeni, pa su se mnogi Facebook korisnici u svojim komentarima ponadali da je sve gotovo. Uglavnom, izvesno je da testiranje još traje i da možemo da očekujemo da će se pre ili kasnije neponzorisane objave ponovo vratiti na News Feed".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS