• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan ne kalkuliše, ide na pobedu!"

Autor mondo.rs

Trener Partizana Miroslav Đukić najavljuje ofanzivu svogh tima protiv Jang bojsa, ali pametnu, bez srljanja, jer "svaka greška u Evropi skupo košta". Ko menja Tošić? Đukić zna, ali neće da kaže.

 Partizan-Jang-bojs-Miroslav-Djukic. Izvor: Mondo/Goran Sivački

Partizan u četvrtak uveče igra "najvažniju utakmicu u godini", kaže trener Miroslav Đukić pred megdan sa švajcarskom ekipom Jang bojs u Ligi Evrope.

Ako pobedi, Partizan će "prezimiti" u Evropi što će biti veliki uspeh srpskog šampiona i podsticaj za dalja takmičenja (ne samo u Ligi Evrope). U taboru Partizana umereni optimizam, odnosno optimizam, ali sa potrebnom dozom opreza. Uostalom, Jang bojs je lider švajcarskog prvenstva, sa čak sedam bodova više od Bazela.

"Veoma sam zadovoljan napretkom ekipe. Igramo sve bolje, sve tečnije, i ekipa sve bolje shvata koncept koji hoćemo, to mi daje optimizam. Partizan svakog dana raste, popravlja se, pogotovo u tim evropskim utakmicama. Nećemo da kalkulišemo, idemo po protivnika, na pobedu, mi ne znamo drugačije", rekao je Đukić na konferenciji za novinare pred utakmicu u četvrtak uveče (21.05h).

Đukić ujedno upozorava da bi svaka greška mogla da bude skupocena.

"Mi ćemo probati da igramo našu igru, ali smo svesni smo ne smemo da napravimo greške, jer svaka greška se plaća. Moramo da budemo strpljivi, staloženi. Najvažnije je da ne pravite greške i ne dozvolite protivniku da živi od vaše greške", kaže Đukić i nastavlja nadahnuto:

"Ja od mojih igrača očekujem samo jedno - da daju sve do sebe, a znam da će to da učine. Da se posle utakmice pogledamo u oči i kažemo jedni drugima: 'Dali smo sve od sebe, bili smo Partizan, igrali smo onako kako Partizan treba'. Da li ćemo uspeti da pobedimo, ne znam, ali znam da će ekipa kao i do sada dati sve od sebe. Nemam nijednu dilemu kako će ekipa igrati i da li će dati sve od sebe. Oni mogu da igraju dobro, srednje, loše, ali znam da uvek, na svakoj utakmici, daju sve od sebe".

Partizan će protiv Jang bojsa igrati bez Zorana Tošića, izuzetno važne karike u timu. Ali, Đukić odgovara:

"Pripremljeni smo na to da ćemo biti bez Tošketa. Mi smo velika ekipa, mi smo tim, kad nekog nema, to drugi igrač nadomesti. Ko god da bude ušao, ući će sa samopouzdanjem i svesni smo da će taj da odradi utakmicu kako treba. Znam ko će da zameni Tošića, ali neću da vam otkrijem".

Upitan da li će Sejduba Suma dobiti priliku da igra od početka, Đukić je odgovorio da su za ovu utakmicu neophodni igrači koji su potpuno fizički spremni.

"Videćemo da li će Suma igrati od početka, ili će ući sa klupe", dodao je.

Apel Partizana: Ne pominjite Ratka Mladića!

Kapiten (kada na terenu nema Saše Ilića) Miroslav Vulićević u ime igrača obećava borbu!

"Potpuno smo svi svesni važnosti utakmice. Obećavam da ćemo dati 100% mogućnosti, ali moramo biti hladne glave, jer se svaka greška surovo kažnjava. Ova ekipa je pokazala da ume da igra na rezultat, da ume da se takmiči, pogotovo kad su ovakve utakmice od velike važnosti", rekao je Vulićević.

Pobeda protiv Jang bojsa i "evropsko prezimljavanje", dodaje, bili bi od velikog značaja za ekipu - u svakom smislu.

"Znamo koliko nama igračima individualno znači prolazak u Evropu. To bi značilo da smo neki cilj, koji smo zacrtali pred sezonu, ostvarili ranije nego što smo očekivali. Ono što je drugačije u odnosu na taj prvi meč protiv Jang bojsa (1:1) jeste to što smo sada duže zajedno. Znate da se ekipa formirala u hodu. Sad smo  uigraniji i polako hvatamo sisteme i sve što želimo. U naletu smo", kaže Vulićević, uz poziv navijačima da dođu i pomognu ekipi i navijaju fer. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC