• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale: Da li će dolaziti još igrača? O tom - potom

Autor mondo.rs

Da li će selektor Đorđević zvati igrače evroligaških klubova između dve kvalifikacione utakmice? "Ovo je tim za Austriju, videćemo...", kaže "Sale Nacionale".

 Sale: Da li će dolaziti još igrača? O tom - potom Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Košarkaša reprezentacija Srbije okupila se prvi put ove decenije i tokom sezone, da bi zaigrala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Izabranici Aleksandra Đorđevića u utorak su odradili prvi trening, u sastavu bez igrača iz evroligaških klubova, koji nisu dobili dozvole da se priključe "orlovima". Za sada.

Selektor Srbije upitan je na konferenciji za novinare u hali "Aleksandar Nikolić" da li će za meč protiv Austrije (ponedeljak, 20 časova, "Pionir") računati i na neke koji nisu u sastavu za duel protiv Gruzije (petak, 20).

"Ovi igrači su sada trenutno tu, a za sledeću utakmicu o tom - potom", rekao je "Sale Nacionale".

"Ova dva dana su nam važna kao dva meseca. O tom - potom. Ne znam da li je to (pozivanje novih igrača) uopšte dobra stvar. U ovom trenutku mi smo ti koji igramo, od ovih 14 igrača će 12 izaći na teren i braniće boje Srbije protiv Austrije. Posle toga imamo dan i po da spremimo sledeću utakmicu. Ako u dan i po budemo dovodili nove igrače, tu su problemi sa klubovima, koje razumemo. To su i problemi igrača i problemi trenera.Svi se bavimo poslom u kojem imamo određenu obavezu i profesionalnu odgovornost prema ljudima i klubovima koji nas angažuju tokom sezona. Svi smo zatečeni u smislu da ne znamo kako će sve to da izgleda".

OVO JE TIM SRBIJE ZA AUSTRIJU


Da li je Bajern pravio Đorđeviću problem da usred sezone dođe u Beograd?

"Sa jedne strane dugujem zahvalnost prema klubovima koji imaju razumevanja, a sa druge strane postoji problematika... Nema tu prostora emocijama. Profesionalizam je takav da emocije ne postoje, bez obzira na to da je ovo što mi predstavljamo mnogo vezano za emocije svih nas. Na stranu to, jer klubovi imaju svoje ciljeve, zadatke, obaveze i odgovornosti. Sa te strane postoji problematika, a sa moje strane stoji i lična zahvalnost klubu koji je našao razumevanje za moje angažovanje ovde", odgovorio je Đorđević, sa kojim je iz Bajerna došao kapiten Milan Mačvan, dok su Stefan Jović i Vladimir Lučić ostali u Minhenu zbog povreda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC