• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plivaju sa delfinima, a za reprezentaciju ih..."

Autor mondo.rs

"Neko otkaže nastup u reprezentaciji zbog Letnje lige, a onda pliva sa delfinima. Takve treba ignorisati i to i činimo", poruka je čelnika Hrvatskog košarkaškog saveza neposlušnim igračima.

Hrvatska reprezentativna košarka odavno čeka na neki značajniji rezultat na velikim takmičenjima. Reklo bi se da ne mogu da se sastave od onog čuvenog silaska sa postolja u Atini 1995. godine...

Ni Evropsko prvenstvo 2017. godine našim komšijama nije donelo neki značajniji pomak. Stigli su do osmine finala, a onda su ih pregazili Rusi.

U Zagrebu je danas održana tribina o stanju u hrvatskoj košarci, na kojoj je generalni sekretar Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković rekao i ovo, pričajući o "kultu" nacionalnog tima, otkazima igrača:

"Neko otkaže nastup u reprezentaciji zbog Letnje lige, a onda pliva sa delfinima i i ne mislim da je to bolje nego da u isto vreme bude u reprezentaciji. Mi smo uvek ti koji moramo da dajemo odgovore zašto neko otkazuje, a to bi novinari trebalo da pitaju te igrače".

Jedan od onih koji je više puta otkazao nastup u reprezentaciji je Leon Radošević, ali nije želeo da da izjavu hrvatskim novinarima i objasni razloge.

Vranković je upitan da li takve, koji kontinuirano otkazuju, treba javno prokazati:

"Treba ih ignorisati i to činimo", odgovorio je nekadašnji hrvatski reprezentativac, prenosi "Jutarnji list".

Vranković se osvrnuo i na neuspeh na Evropskom prvenstvu:

"Imali smo i objektivnih problema, Aco Petrović ostao je bez važna dva igrača na Eurobasketu, bez Luke Babića i Marija Hezonje, a mi imamo problem sa bekovima".

Novinari su pitali i kakvo je mišljenje Saveza o strancima. Odgovorio je nekadašnji jugoslovenski i hrvatski reprezentativac Stojko Vranković:

"Po meni oni ništa dobro nisu doneli".

Nadovezao se Josip Vranković: "Drejper je igrao u hrvatskom klubu i za njega reprezentacija nije bila novost. Kao igrač u domaćem klubu lakše se asimilovao". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC