• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin ključ - jača odbrana i tečniji napad

Autor mondo.rs

Crveno-beli u četvrtak nastavljaju učešće u Evroligi utakmicom protiv Baskonije.

 Crvena zvezda Baskonija najava Izvor: MONDO/MN Press

Crvena zvezda mts i Baskonija odigrali su šest međusobnih mečeva i srpski tim izgubio je samo jednom. Ipak, ovog novembra uloga favorita je na strani gostiju, koji u poslednje vreme igraju odlično, što i dokazuju uzastopnim pobedama u Evropi i u ACB ligi.

Uostalom, pobedili su i Real Madrid 30 poena razlike - 105:75.

Sa druge strane, Crvena zvezda mts doživela je prošle nedelje dva ubedljiva poraza od CSKA i Olimpijakosa, u kojima je igrala veoma loše i spuštala gard praktično do poluvremena.

Tokom vikenda, ekipa Dušana Alimpijevića stala je na noge u Zadru, gde je furioznom serijom u trećoj četvrtini 17:0 savladala domaći tim i u boljem raspoloženju krenula za Beograd, na pripremu za meč protiv Baskonije (četvrtak, 21 čas).

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević rekao je u najavi utakmice da očekuje težak meč, kakav je uostalom i svaki u Evroligi.

STATISTIKA

Crvena zvezda je pretposlednji tim Evrolige kada je u pitanju broj postignutih poena (583) pošto po meču prosečno beleže 72,88 i od regionalnog šampiona u ovom segmentu "slabija" je samo Unikaha. Zvezdin sutrašnji rival, Baskonija, šesta je po broju datih poena - 80,50 po meču.

"Ekipa Baskonije je u poslednjih nekoliko nedelja igrala izvanredno, a ogroman individualni kvalitet pojedinaca je stavljen u službu tima, što je donelo i rezultat. Očigledno da je promena trenera (dolazak Pedra Martineza umesto Pabla Priđonija) donela rezultat. Moramo da odigramo maksimalno dobro u oba pravca, imaćemo vremena da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu u kojoj želimo i da odigramo dobro i da stignemo do pobede. Jasno je da nam je podrška navijača mnogo važna i da nam donosi mnogo u pokušaju da dođemo do novih bodova" rekao je mladi šef struke Zvezde.

Izvor: MN PRESS



Milko Bjelica lider je Zvezdine ekipe ove sezone, a u jednom periodu karijere igrao je i za Baskoniju, o kojoj govori biranim rečima.

"Ekipa je na promenu trenera reagovala fenomenalno, nanizali su nekoliko vrednih pobeda u Evroligi i nacionalnom prvenstvu. Sada su za razliku od početka sezone, u izvanrednoj formi. Međutim, mi moramo da se usredsredimo na nas i našu igru - da podignemo kvalitet odbrane, da odigramo tečnije u napadu, i to je ključ uspeha. Pozivam navijače da dođu i pruže nam podršku, igramo izuzetno jako i teško takmičenje, i uz njihovo bodrenje sve je na parketu lakše", izjavio je Bjelica.

Iako meč u Beogradskoj areni počinje u 21 čas, "kapije" će biti otvorene već u 18.30, jer će Zvezda omogućiti navijačima i praćenje fudbalske utakmice BATE - Zvezda na video bimovima od 19 časova.

Parovi 9. kola:

u četvrtak

Žalgiris - Efes 19.00
Bamberg - Valensija 20.00
Armani - Olimpijakos 20.45
Zvezda - Baskonija 21.00
Barselona - Makabi 21.00

u petak

Fenerbahče - Himki 18.45
Panatinaikos - Real 20.00
Unikaha - CSKA 20.45

Tabela: CSKA 6-2, Olimpijakos 6-2, Real 5-3, Fenerbahče 5-3, Makabi 5-3, Panatinaikos 5-3, Himki 5-3, Žalgiris 4-4, Bamberg 4-4, Barselona 3-5, Baskonija 3-5, Valensija 3-5, Armani 3-5, Unikaha 3-5, Efes 2-6, Zvezda 2-6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC