• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori u HNS, Šukera "ruši" nekadašnji saigrač

Autor mondo.rs

Aktuelni predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker brže-bolje raspisao izbore kako bi skratio kampanju svog takmaca za najvažniju fudbalsku fotelju, prenose tamošnji mediji.

 Šimić protivkandidat Šukeru Izvor: MN Press/arhiva
Tim Hrvatske iz 1998. godine
Izvor: MN Press/arhiva


Hrvatska je nakon baraž mečeva sa Grčkom obezbedila plasman na Mundijal, ali to nije "učvrstilo" poziciju Davora Šukera.

Aktuelni predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) raspisao je vanredne izbore za ovu poziciju, a imaće samo jednog "rivala" i to u nekadašnjem saigraču iz reprezentacije - Dariju Šimiću, nakon što je Marijan Kustić, član HDZ-a, odustao od kandidature.

Izbori će biti održani 22. decembra u podne, a hrvatski mediji prenose da je Šuker odlučio za ovaj korak kako bi ostavio što manje prostora svom rivalu za kampanju.

Atmosfera oko hrvatskog fudbala nije dobra već nekoliko godina, a Dario Šimić veruje da će uz pomoć bivših igrača dobiti potrebnu većinu i uspeti da "popravi" odnose uoči Mundijala. Njega podržavaju Mario Stanić, Stipe Pletikosa i Goran Vlaović.

Šukera najviše optužuju za "usku saradnju" sa Mamićem i forsiranje igrača na osnovu "preporuka" dugogodišnjeg predsednika Dinama iz Zagreba. Takođe, zamera mu se i to što je na mesto selektora postavljao trenere koji su bili daleko ispod fudbalskog renomea ove selekcije (Štimac, Čačić).

"Ne mogu ni zamisliti da bi ljudi iz fudbala hteli nastavak dosadašnje politike HNS-a. Hrvatski fudbalzaslužuje novi početak i potpunu depolitizaciju. Samo tako možemo vratiti poverenje u hrvatski fudbal i krenuti napred", naveo je nekadašnji igrač Milana i Intera.

Dario Šimić je inače suosnivač sindikata hrvatskih fudbalera koji je pokrenuo 2011. godine, zajedno sa Mariom Jurićem, a za "kockaste" je igrao od 1996. do 2008. godine zabeleživši 100 nastupa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC