• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević u Minsku: Nisam vidovnjak, ali imam plan

Autor mondo.rs

Da li proleće počinje u četvrtak u 21 čas, upitan je trener Crvene zvezde što ga je nasmejalo. A, potom se uozbiljio.

 Bate Borisov Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

/Od reportera MONDA iz Belorusije/

Posle dvočasovnog leta Beograd - Minsk, odmora i prilagođavanja niskoj temperaturi, vreme je za posao.

Fudbaleri Crvene zvezde treniraće od 19 časova (21 po lokalnom vremenu), a pre toga obaveze su sačekale trenera Vladana Milojevića i napadača Aleksandra Pešića , koji su morali pred novinare na uobičajenu konferenciju za medije uoči utakmice pretposlednjeg kola grupne faze Lige Evrope, koju crveno-beli igraju u Belorusiji protiv BATE Borisova (četvrtak, 19 časova, prenos na TV Arena Sport 3).

Pobedom, uz to da Arsenal ne izgubi u Kelnu, crveno-beli bi obezbedili plasman u šesnaestinu finala.

"Svesni smo svi toga šta ova utakmica može da donese, ali trudim se da moji igrači ne osećaju pritisak, već da veruju u sebe i uživaju na terenu. Tu smo da vidimo gde smo i šta smo", staložen je Milojević bez obzira na važnost duela koji očekuje njegov tim.

Podsetimo, na tabeli Grupe H vodi Arsenal sa 10 bodova, a slede Zvezda sa pet, BATE sa četiri i Keln sa tri.

U četvrtak od 19 časova igraju BATE - Zvezda i Keln - Arsenal, dok se u poslednjem kolu, 7. decembra, sastaju Zvezda - Keln i Arsenal - BATE.

* Zvezdini fudbaleri neće trenirati u Borisovu, već u kampu Fudbalskog saveza Belorusije, u Minsku gde su i smešteni *

"Ne bavimo se kalkulacijama, ne razmišljamo o tome. Od početka svaku utakmicu igramo na pobedu, pa će tako biti i u četvrtak", istakao je Milojević.

Problem za goste mogla bi da bude povreda Nemanje Radonjića, koji i nije doputovao u Belorusiju, ali Milojević ne misli tako.

"Biće nam s jedne strane lakše, ali s druge i teže nego u prvoj utakmici jer će ovo biti možda i najvažnija utakmica posle Krasnodara. Daćemo maksimum, radićemo šta trener zahteva od nas i mislim da ćemo napraviti dobar rezultat. BATE je dobra ekipa, ali verujem u svoje saigrače i rezultat", rekao je napadač Aleksandar Pešić i dodao:

"Važno nam je samo da igramo kao i do sad, a da li će gol dati Boaći, ja ili neko drugi, to je nebitno. Najvažnije je da napravimo dobar rezultat".

"Dosta puta smo pričali o tome. Imam dobre fudbalere na svim pozicijama i verujem u njih. Koga nema, bez njega se mora i može, a kao što uvek kažem, pred svaku utakmicu imam dileme oko sastava".

Na pitanje sta bi moglo da odluči pobednik, mladi strateg nije želeo da precizira.

"Nisam vidovit pa da znam šta će da odluči. Ko nije gledao utakmicu Keln - BATE, stekao je drugačiju sliku na osnovu rezultata (5:2). U današnjem fudbalu sitnice odlučuju i zato uvek tražim od svojih igrača maksimalnu koncentraciju. Ovo je još jedna utakmica koju ćemo pokušati da iskoristimo da rastemo kao tim".

O rivalu, Milojević je rekao:

"Došli smo ekipi koja je već dugo prvak svoje države i redovno igra evropska takmičenja. Imaju veliko iskustvo, a mi smo se pojavili posle dugo vremena i izuzetno sam ponosan što smo ovako dobro plasirani. Kao i do sada, učinićemo sve da odigramo najbolje što možemo", poručio je Milojević.

Konferenciji za novinare u Minsku prisustvovao je i napadač Aleksandar Pešić, koji je do sada u Ligi Evropa bio zamena, a Milojević je izbegao pitanje da li će u napadu biti promena uz reči: "možda hoće, a možda i neće".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC