• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madrid slavi Grizmana, Junajted izgubio!

Autor mondo.rs

Umalo nismo zaspali posle prvih 45 minuta, ali to je bilo samo zatišje pred buru - u nastavku smo shvatili zbog čega volimo fudbal i Ligu šampiona.

Trijumf u Ligi Evrope, finale Lige šampiona, četvrtfinale Lige šampiona, finale Lige šampiona, polufinale Lige šampiona - ispadanje u prvoj rundi Lige šampiona?

Da, i dalje je moguće, ali se ove večeri nije dogodilo zahvaljujući igraču koji letos nije otišao sa zaključanog "Kalderona" jer klub koji ga je proslavio nije imao prava na transfere i, u isto vreme, igraču kojem su navijači zviždali prošlog vikenda jer su pročitali da je, tobože, otvoren za odlazak u Barselonu i Pari Sen Žermen.

Antoan Grizman ušao je u vruću utakmicu sa Romom na rasprodatom "Metropolitanu" sa tri gola ove sezone u 15 nastupa, od čega je samo jedan postigao u Ligi šampiona, njegov tim znao je i pre početka meča da će morati da pobedi i da to i dalje neće biti dovoljno za prolazak u "nokaut" fazu, ali kako se najbolji poznaju kada je najteže…

...fenomenalnim golom u finišu meča 5. kola sa tvrdim rimskim sastavom, a potom i asistencijom zemljaku Kevinu Gameiru, izblajhani Grizman zaslužio je zvanje junaka večeri i, u isto vreme, obavezao nas da 5. decembra budemo uz TV ekrane kada bude počeo rasplet u grupi u kojoj će i Karabag morati da odigra bar nerešeno sa Rimljanima, a ne samo da Madriđani pobede na "Stamford bridžu" kako bi se volšebno provukli dalje:

Atletiko - Roma 2:0 (0:0) nakon što je u terminu od 18 časova Čelsi deklasirao azerbejdžanski sastav u Bakuu rezultatom 0:4 (0:2) i obezbedio prolaz dalje - ne i prvo mesto.

Uskoro opširnije...

Lista strelaca:

6 - Kristijano Ronaldo (Real Madrid)

6- Nejmar (PSŽ)

5 - Hari Kejn (Totenhem)

4 - Mohamed Salah (Liverpul)

4 - Višam Ben Jeder (Sevilja)

4 - Edinson Kavani (PSŽ)

4 - Čenk Tosun (Bešiktaš)

Roma je odigrala odličan meč do tog, presudnog, 69. minuta i jednog od najlepših golova ove sezone, Rađa Najngolan slučajno je pogodio stativu u nameri da uputi centaršut, domaćin se mučio da probije blok "vučice" u kom je sigurno stajao i Alekdandar Kolarov, ali kada je Francuz ispisao 1:0 na semaforu, a Bruno Perez naterao Bjerna Kujpersa da mu pokaže drugi žuti karton... bilo je samo pitanje da li će "atleti" postići još neki gol do kraja.

Jesu, kada je Grizman u 85. minutu poslao divan pas "kroz" odbranu Rimljana za rezervistu Kevina Gameira a ovaj postavio konačnih 2:0, što znači da će Atletiko biti ispred Rome ukoliko ova dva tima budu imala isti broj bodova s obzirom na to da je na "Olimpiku" završeno bez golova.

Nije se ni stišala buka u Madridu posle drugog gola crveno-belih, a iz Bazela je stigla vest da je domaćin poveo u meču sa Mančester junajtedom i potom sačuvao tu prednost do kraja, što je više bio poraz moskovskog CSKA nego engleskih "đavola": Bazel - Junajted 1:0 (0:0).

Mihael Lang bio je strelac pobedonosnog gola za švajcarskog šampiona u večeri u kojoj je Zlatan Ibrahimović ulaskom u finišu utakmice umesto Antonija Marsijala postavio rekord Lige šampiona po broju dresova koji je nosio u tom takmičenju - sedam! Oporavljeni veteran dugo je čekao da, posle Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana i Pari Sen Žermena, zaigra i za Junajted u najjačem evropskom takmičenju, ali ovaj rekord nije proslavio bar remijem kojim bi i domaćini bili zadovoljni utoliko što su bili pošteno nadigrani, uz neminovnu dozu sreće.

Tim Žozea Murinja propustio je nekoliko šansi u prvom poluvremenu, pre svega preko Romelua Lukakua i Maruana Felainija, potom je Marsijal pogodio stativu sa velike udaljenosti, ali je kazna usledila u periodu utakmice kada je bilo teško odgovoriti.

Naš as Nemanja Matić bio je rezerva na stadionu "Sent Jakobs park" između ostalog poznatog i po tome što je njegov imenjak, Vidić, doživeo tešku povredu kolena kada su "đavoli" prethodni put tu gostovali.

Pomenuli smo i rekorde, pa je zgodno da naglasimo da je Pari Sen Žermen iskoristio dvomeč sa Seltikom da postavi novi rekord Lige šampiona po broju golova postignutih u prvoj fazi takmičenja i to kolo pre kraja!

"Sveci" su na "Parku prinčeva", posle 0:5 u Glazgovu, ponovo deklasirali prvaka Škotske, ovog puta rezultatom 7:1 (4:1), iako su gosti poveli posle 56 sekundi preko Muse Dembelea.

Umalo da sastav Unaija Emerija još večeras obezbedi prvo mesto u grupi, utoliko što je srčani i borbeni Anderleht igrao egal meč sa Bajernom u Briselu, u jednom trenutku stigao do izjednačenja, ali na kraju po navici izgubio što u isto vreme znači da će u poslednjem kolu neubedljivi Nemci imati teoretsku šansu da na "Alijanc areni" pobedom od 4:0 nekako stigu do prvog mesta u grupi.

Uz odličnu igru Uroša Spajića na "Konstant Vanden Štok" stadionu u prestonici Evropske unije, završeno je: Anderleht - Bajern Minhen 1:2 (0:0).

Domaćin je imao četiri kolosalne šanse u prvom poluvremenu, tokom kojeg sastav Jupa Hajnkesa nije ličio na petostrukog prvaka Evrope i najveću silu Bundeslige, ali deluje da je vremešni doktor fudbalskih nauka znao šta da kaže očigledno indisponiranim zvezdama u svlačionici pa su gosti u nastavku meča ličili na tim kojem se igra fudbal i takmiči.

U derbiju večeri, u Torinu, nije bilo golova: Juventus - Barselona 0:0.

Umalo da ne bude tako u nadoknadi vremena, kada je uporni Juventus zamalo "obio bravu" na vratima na koja je kucao od starta susreta koji je Lionel Mesi počeo na klupi odlukom trenera Ernestea Valverdea. Najbolji fudbaler u istoriji Barse ušao je u igru početkom drugog poluvremena umesto Đerara Delofeua, ali nije preterano uticao na tok susreta.

Njegom mlađi zemljak iz redova "bjankoera", Paulo Dibala, tukao je levom "iz prve" u 92. minutu i podigao Torino na noge, ali je poslednju reč imao Mark-Andre ter Štegen koji se bacio u svoju desnu stranu i otkazao "last minute" pobedu Juventusa golom fudbalera koji je prošlog proleća dva puta tresao mrežu "Blaugrane" u ovom takmičenju i direktno izbacio rivala u četvrtfinalu.

Uskoro opširnije...

Iz minuta u minut:

92 - DIBALA! TER ŠTEGEN!

Ništa, ništa u Torinu, a onda fantastičan šut Dibale iz prve, sa "kapice", i odbrana kola Ter Štegena. Umalo da Barsa padne u nadoknadi vremena.

87 - Junajted se napromašivao i bio kažnjen - Pereta je centrirao, Lang bio sam na drugoj stativi, 1:0 za Bazel!

85 - UTAKMICA ČELSI - ATLETIKO BIĆE SPEKTAKL!

Posle majstorije Grizmana, Perez je dobio drugi žuti karton u 83. minutu i ostavio Romu sa desetoricom na terenu, što je Grizman iskoristio i divnim pasom u prostor za rezervistu, Gameira, kreirao i drugi gol za Atletiko - 2:0.

80 - Dobro, shvatili smo - PSŽ može da postigne više golova nego što mi možemo da napravimo unosa u ovaj tekstualni izveštaj - Kavani u 79. i Alveš u 80. minutu, pa tako sad onaj rekord iz 75. minuta više ne važi, već imamo novi - 24 gola u grupnoj fazi i meč na raspolaganju.

77 - Toliso, glavom za 1:2 u Briselu.

75 - Verati za 5:1 u Parizu, a to znači da je kolo pre kraja grupne faze Lige šampiona Pari Sen Žermen postavio novi rekord po broju postignutih golova - 22! Borusija Dortmund je dala 21 pogodak prošle sezone, a Parižani će imati i meč sa Bajernom i 15 minuta duela sa Seltikom da dodatno poboljšaju sopstveni skor.

74 - Zlatan se vratio u Ligu šampiona! Ušao je umesto Marsijala i postavio novi rekord - Mančester junajted je njegov SEDMI klub u karijeri za koji nastupa u najjačem klupskom takmičenju.

72 - Pohvale i na račun forme našeg arbitra Mažića, koji vodi derbi u Torinu i koji je jedan od kandidata, nezvanično, za finale Lige šampiona.



69 - GOL! GOL NA NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI! GRIZMAN!

Francuz se dugo mučio sa formom posle odluke da ostane u Atletiku i ove sezone, dao je tri gola ove sezone od čega jedan u Ligi šampiona, a onda - MAKAZICE ZA 1:0!

Kakva majstorija!




69 - Tores! Pored gola! Snažan udarac "El Ninja" sa 20-ak metara... "Huuuy" se čulo do centra Madrida.

67 - Stativa u Madridu! Simeone je izmenama prebacio svoj tim u formaciju 4-2-4, tražeći gol po svaku cenu, ali umalo da Atletiko primi jedan... Najngolan je centrirao s desne strane pomalo nespretno i pogodio "prvu" stativu Oblakovog gola. Sreća za crveno-bele. U isto vreme Bajern je propustio veliku šansu za 1:2 preko Rodrigeza.

63 - Izjednačenje u Briselu - Hani! Anderleht je nadigrao Bajern u prvom poluvremenu, ali je put do mreže pronašao tek kada su Bavarci poveli. Veliko slavlje navijača na rasprodatom "Konsant Vanden Štok" stadionu u prestonici Evropske unije.

57 - Trener Olimpijakosa, Lemonis, uveo je Đurđevića umesto Fortunisa na 2:0 u Lisabonu.

56 - Nije gol u Torinu, ali jeste vest - Mesi je zamenio Delofeua (u jeku inicijative Juventusa). Malo statistike za sladokusce - ovo je 20. Mesijev ulazak s klupe u karijeri. Odigrao je 634 utakmice za Barselonu i 134 za Argentinu.

51 - Anderleht nije dao gol iz četiri "zicera" u prvom poluvremenu, Levandovski jeste iz prvog u nastavku - 0:1, tipično "nemački".




Bonus 2: Navijači Bajerna bacali su lažni novac sa tribina protestujući zbog toga što su za njihovo gostovanje u Briselu važile paprene cene ulaznica.


Bonus: Dok čekamo nastavak utakmica, evo stative Marsijala.



Poluvremena: Evo, ima nekoliko godina kako Ligu šampiona pratimo UŽIVO svake večeri i... ne sećamo se da je postignuto ovako malo golova za poluvreme. Verovatno će biti drugačije u nastavku. P. S. Ako ovako ostane, Atletiko će u Ligu Evrope.

44 - Dibala, Dibala, Dibala... preko gola! Solo prodor Argentinca završio je udarcem levom nogom iskosa sa leve strane, ali previsoko. Najbolja šansa za Juventus od starta meča.

43 - Sporting je izgleda "otvorio" Olimpijakos. Grci nisu izneli loptu iz svog šesnaesterca što je Sezar surovo kaznio - 2:0!




40 - Konačno gol negde, a da nije u Parizu. Sporting je poveo preko Dosta i pojačao pritisak na Juventus iako je teško poverovati da će Italijani na kraju završiti iza Portugalaca. Inače baš lepa akcija "lavova" u meču sa Olimpijakosom...




37 - Teodorčik! Druga kolosalna šansa za njega, a četvrta za Anderleht. Bajern izgleda gore nego kod Anćelotija. Nemci statiraju, a Belgijanci bacaju šanse u nepovrat, uz poneku odbranu Ulriha.

36 - Nejmar, Nejmar, Kavani - pa Mbape! Sada je 4:1.

32 - Dinj i Umtiti sudarili su se u Torinu, pod naletom Kvadrada. Gore je prošao Umtiti, kojem je ukazivana pomoć, ali je posle tretmana nastavio da igra. Ipak, Valverde je poslao Vermalena na zagrevanje.

29 - Kavani za 3:1 u trenutku kada je Mažić kaznio Paulinja žutim kartonom za simuliranje, a Anderleht propustio i treću stopostotnu šansu na meču.

28 - Velika šansa za Spajića! Naš štoper povukao je kontru Anderlehta, odlučio da nastavi napred i potom umalo glavom zatresao mrežu Bajerna. Druga sjajna šansa za Anderleht na utakmici.

22 - Nejmar, opet! PSŽ je prešao u vođstvu za 20-ak minuta igre nakon gola Dembelea. Da dopunimo samo Brazilčevu statistiku - 13. gol ove sezone, šesti u Ligi šampiona.




22 - Stativa u Torinu! Rakitić je izveo prekid, lopta otišla na peterac i - nakon što je niko nije zahvatio glavom, a bilo je nekoliko igrača oba tima na tom potezu - od stative se odbila u polje.

15 - Anderleht je imao veliku priliku da povede posle greške Boatenga, a Junajted u desetak sekundi propustio dve kolosalne prilike u Bazelu.

9 - Osam minuta je trajalo vođstvo "kelta", Nejmar je iskosa sa leve strane levom nogom plasirao loptu u dalji ugao i izjednačio na 1:1. Bio je to 12. gol Brazilca ove sezone, peti u Ligi šampiona. Bolji od njega samo je Ronaldo sa šest, dok Kejn ima takođe pet.




8 - Dok čekamo da se raspucaju strelci, evo sastava Juvea i Barse.

Juventus: Bufon - Barzalji, Benatija, Rugani - Kvadrado, Pjanić, Kedira, Aleks Sandro - Dibala, Košta, Iguain.

Barselona: Ter Štegen - Semedo, Pike, Umtiti, Dinj - Buskets, Paulinjo, Rakitić, Inijesta - Delofeu - Suarez.

1 - Ako negde nismo očekivali gol gostiju to je bio Pariz! Seltik vodi protiv Pari Sen Žermena pogotkom Dembelea u prvom minutu. Izgleda da su "sveci" bili malo prepotentni u prilasku utakmice sa rivalom kojeg su dobili 0:5 u Glazgovu.

Trenutno rezultati 5. kola:

sreda

Grupa A

CSKA Moskva – Benfika 2:0 (1:0)
/Šenikov 13, Žardel ag 56/

Bazel – Mančester junajted 1:0 (0:0)
/Lang 89/

Tabela: Junajted 12, Bazel 9, CSKA 9, Benfika 0.

Poslednje kolo, 5. decembra: Benfika - Bazel, Junajted - CSKA.

Grupa B

Anderleht – Bajern Minhen 1:2 (0:0)
/Hani 63 - Levandovski 51, Toliso 77/

Pari Sen Žermen – Seltik 7:1 (4:1)
/Nejmar 9, 22, Kavani 29, 79, Mbape 36, Verati 75, Alveš 80 - Dembele 1/

Tabela: PSŽ 15, Bajern 12, Seltik 3, Anderleht 0.

Poslednje kolo, 5. decembra: Bajern - PSŽ, Seltik - Anderleht.

Grupa C

Atletiko Madrid – Roma 2:0 (0:0)
/Grizman 69, Gameiro 85/

Karabag – Čelsi 0:4 (0:2)
/Azar pen 21, Vilijan 36, 85, Fabregas pen 71/

Tabela: Čelsi 10, Roma 8, Atletiko 6, Karabag 2.

Poslednje kolo, 5. decembra: Čelsi - Atletiko Madrid, Roma - Karabag.

Grupa D

Juventus – Barselona 0:0

Sporting – Olimpijakos 3:1 (2:0)
/Dost 40, 66, Sezar 43 - Ođiđa-Ofoe 87/

Tabela: Barselona 11, Juventus 8, Sporting 7, Olimpijakos 1.

Poslednje kolo, 5. decembra: Barselona - Sporting, Olimpijakos - Juventus.

utorak

Grupa E

Spartak Moskva – Maribor 1:1 (0:0)
/Ze Luis 82 – Mešanović 90+2/

Sevilja – Liverpul 3:3 (0:3)
/Ben Jeder 52, pen 60, Pizaro 90+3 - Firmino 2, 30, Mane 22/

Tabela: Liverpul 9, Sevilja 8, Spartak 6, Maribor 2.

Parovi 6. kola: Liverpul - Spartak Moskva, Maribor – Sevilja.

Grupa F

Mančester siti – Fajnord 1:0 (0:0)
/Sterling 88/

Napoli – Šahtjor 3:0 (0:0)
/Insinje 56, Žjelinski 81, Mertens 83/

Tabela: Mančester siti 15, Šahtjor 9, Napoli 6, Fejenord 0.

Parovi 6. kola: Fajnord – Napoli, Šahtjor – Mančester siti.

Grupa G

Bešiktaš – Porto 1:1 (1:1)
/Taliska 41 – Felipe 29/

Monako – RB Lajpcig 1:4 (1:4)
/Falkao 43 - Žemerson ag 6, Verner 9, pen 31, Keita 45/

Tabela: Bešiktaš 11, Porto 7, Lajpcig 7, Monako 2.

Parovi 6. kola: Lajpcig – Bešiktaš, Porto – Monako.

Grupa H

Borusija Dortmund – Totenhem 1:2 (1:0)
/Obamejang 31 - Kejn 49, Son 76/

APOEL – Real Madrid 0:6 (0:4)
/Modrić 23, Benzema 39, 45, Naćo 41, Ronaldo 49, 54/

Tabela: Totenhem 13, Real 10, Borusija 2, APOEL 2.

Parovi 6. kola: Real Madrid - Borusija Dortmund, Totenhem – APOEL.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC