• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Selektore, naši igrači su na raspolaganju!

Autor mondo.rs

KK Crvena zvezda saopštila da selektor Aleksandar Đorđević može da računa na njihove igrače u kvalifikacionim utakmicama za Mundobasket.

 ZVEZDA: Selektore, naši igrači su na raspolaganju! Izvor: MN PRESS
Košarkaši Crvene zvezde mts stavljeni su na raspolaganje selektoru Srbije!

Aleksandar Đorđević će tako moći da računa na košarkaše crveno-belih za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo sa Austrijom i Gruzijom, saopštila je Zvezda.

Regionalni i domaći šampion je u saopštenju naveo da je klub doneo odluku u dogovoru sa svojim igračima, uvažavajući korektnost selektora Aleksandra Đorđevića i Košarkaškog saveza Srbije.

"Bez obzira na činjenicu da je kalendar KK Crvena zvezda mts za takmičarsku sezonu 2017-2018 izuzetno težak, i opterećen brojnim utakmicama, za klub je uvek bila velika čast da u svojim redovima ima reprezentativce svoje zemlje. Igranje za nacionalni tim, je najveća čast i zadovoljstvo koju jedan igrač može da ima i da doživi", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu.

Na širem spisku selektora bili su Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić, Nikola Jovanović, Nikola Radičević i Branko Lazić, koji je bio među 12 i na Eurobasketu ovog leta, dok je Đorđević pred kvalifikacione mečeve prethodno skratio spisak za 14 imena i danas okupio igrače, pa ćemo videti kako će ova odluka Crvene zvezde uticati na to ko će istrčati na parket.

Prvi meč se igra protiv Austrije (petak, 20 časova, "Pionir"), za koji sasvim sigurno neće biti spremni igrači Zvezde koji dan ranije igraju evroligaški meč sa Baskonijom, dok je Đorđević na današnjoj konferenciji za medije naveo da će za duel sa Gruzijom (ponedeljak, 20h), računati i na neke koji nisu u sastavu za duel protiv Austrije.
Podsetimo, čitavog leta trajao je sukob na relaciji Evroliga - FIBA, pošto je krovna košarkaška organizacija promenila sistem kvalifikacija i napravila "prozore" usred klupske sezone.

Kako se u to vreme igraju i utakmice Evrolige, koja nije želela da "pauzira" takmičenje zbog obaveza reprezentacija, postalo je sporno da li će klubovi pustiti svoje igrače da nastupaju za državne timove dok imaju obaveze u evropskim takmičenjima.

Velika većina je odlučila da to ne uradi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC