• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanu preti izbacivanje iz Evrope?!

Autor mondo.rs

Velikan sa "San Sira", možda, leti iz Evrope zbog sumnji u finansijski izveštaj.

Italijanski fudbalski gigant, koji poslednjih godina tavori i pokušava da se vrati na staze slave, suočen je sa velikim problemom.

Milan, naime, nije uspeo da uveri UEFA da njegov finansijski projekat stoji na zdravim nogama, a prvi čovek evropskog fudbala Aleksandar Čeferin nije isključio mogućnost da Milan, čak, bude izbačen iz evropskih takmičenja.

Milan je dostavio planove za dobrovoljni sporazum sa finansijskim fer-plejom (FFP), ali to nije otklonilo sumnje u rad kluba koji je na čelu sa kineskim vlasnikom Lijem Jonhongom letos uložio oko 200 miliona evra na pojačanja i ne beleži rezultate, niti prihode kakvi se očekuju.

Ovu vest prva je objavila madridska "Marka", koja je navela saznanja da izvršni direktor italijanskog kluba Marko Fasone nikoga u Nionu nije ubedio da će Milan proći pravila finansijskog fer-pleja.

Navodno je celo njegovo izlaganje u sedištu UEFA bilo zasnovano na pretpostavci da će klub zaraditi bogatstvo plasmanom u Ligu šampiona... A Milan, kojem loše ide u italijanskom prvenstvu, trenutno je od Lige šampiona udaljen "kilometrima".

"Zabrinut sam za Milan... Polovinom decembra nadležno telo treba da pruži svoje viđenje ovog slučaja. Sve je moguće, ali još je preuranjeno davati bilo kakve opširnije izjave na ovu temu", izjavio je Slovenac za italijansku "Republiku".

Navijače Milana dodatno su šokirala saznanja "Njujork tajmsa" da je novi vlasnik kluba Li Jonghong prevarant. Navodno on uopšte nije milijarder, nema rudnike kojima se hvali, a članovi njegovi familije su bili u zatvoru zbog prevare.

Novac za kupovinu Milana dobio je od jednog američkog investicionog fonda koji će postati vlasnik italijanskog velikana ako im Kinez ne vrati novac za godinu dana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC