Na Dan RS defile na Trgu Krajine

Autor:

Programom proslave 9. januara - Dana Republike Srpske 2018. godine u Banjaluci će, između ostalog, biti organizovan svečani defile na Trgu Krajine.

0
A- A A+
Dan Republike, defile Foto: Vedran Ševčuk/mondo.ba

Povodom proslave Dana Republike predviđeni su svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci, svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik", te svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednika Srpske Milorada Dodika i polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske.

U sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske predviđeno je polaganje vijenaca na spomenike borcima Narodnooslobodilačkog rata, na Spomen-kosturnicu i Spomenik banjalučkim bebama, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Republike Srpske nakon što je održana konstitutivna sjednica Odbora za proslavu Dana Republike Srpske. 

PODSJEĆANJE: KAKO JE DAN REPUBLIKE PROSLAVLJEN OVE GODINE

Predviđeno je polaganje vijenaca i na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću, te dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, te predstavništvima Srpske u inostranstvu biće obilježen Dan Republike Srpske, a u Banjaluci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program.

Programom je predviđeno i tradicionalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko distriktu, navodi se u saopštenju.

Sjednici Odbora za proslavu Dana Republike Srpske, na kojoj su usvojeni program i finansijski plan proslave, predsjedavao je predsjednik Srpske.

Ostale vijesti