• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Dan RS defile na Trgu Krajine

Autor SRNA

Programom proslave 9. januara - Dana Republike Srpske 2018. godine u Banjaluci će, između ostalog, biti organizovan svečani defile na Trgu Krajine.

 Dan republike 9. januar 2018 Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Povodom proslave Dana Republike predviđeni su svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci, svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik", te svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednika Srpske Milorada Dodika i polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske.

U sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske predviđeno je polaganje vijenaca na spomenike borcima Narodnooslobodilačkog rata, na Spomen-kosturnicu i Spomenik banjalučkim bebama, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Republike Srpske nakon što je održana konstitutivna sjednica Odbora za proslavu Dana Republike Srpske. 

PODSJEĆANJE: KAKO JE DAN REPUBLIKE PROSLAVLJEN OVE GODINE

Predviđeno je polaganje vijenaca i na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću, te dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, te predstavništvima Srpske u inostranstvu biće obilježen Dan Republike Srpske, a u Banjaluci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program.

Programom je predviđeno i tradicionalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko distriktu, navodi se u saopštenju.

Sjednici Odbora za proslavu Dana Republike Srpske, na kojoj su usvojeni program i finansijski plan proslave, predsjedavao je predsjednik Srpske.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE