• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbah a Mute za sva vremena - 93:36 za 26 minuta!

Autor mondo.rs

Verovatno znate već za plus-minus rejting. Košarkaš Hjustona pomerio je granice u mučenju Denvera prethodne noći.

Plus-minus rejting jedna je od korisnijih tekovina napredne statistike, koja je vremenom "primljena" među osnovne statističke parametre, a najkraće rečeno pokazuje razliku u poenima koja je ostvarena u vremenu koje je određeni igrač proveo u igri.

Prosto, taj i taj igrao je deset minuta i za to vreme njegov tim ostvario je plus od osam poena ili, recimo, minus od šest.

U neprijatnoj utakmici u Teksasu prethodne noći, jednoj od 13 širom NBA, Hjuston Roketsi imali su 33:13 u prvoj četvrtini (+20), 72:35 u drugoj (+37), šetali se od 22 do 34 razlike u trećoj ali već tada ubacili "stotku" (101:67), da bi u četvrtoj deonici spustili Denver Nagetse na razliku kojom je okončan njihov najgori poraz u istoriji - 117:69 (+48).

Košarkaši Hjustona nisu ubacili ništa u prvih dva i po minuta utakmice, a uprkos tome završili su prvo poluvreme sa 70 odsto uspešnosti u šutu iz igre.

Srećom po sastav našeg Nikole Jokića, koji je na tom putu u jednom trenutku izvrnuo zglob, bio poslat na klupu, pa tražio od trenera Majkla Malouna da ga vrati na parket jer nije želeo da sedi dok se ispisuje možda i najcrnja stranica u istoriji franšize, Roketsi su povukli startere sa terena, Nagetsi se malo konsolidovali, pa je meč završen pobedom domaćina od "samo" 30 poena razlike – 125:95.

Ipak, jedan NBA rekord postavljen je u utakmici koja je pretila da "poništi" onu iz 27. marta 1980. godine kada su Nagetsi poraženi od Milvoki Baksa sa 48 poena razlike, 143:95.

HOUDEN
Izvor: YouTube



Krilni košarkaš Roketsa, Luk Mbah a Mute završio je utakmicu sa plus-minus rejtingom od +57! Drugim rečima, s njim na parketu Hjuston je napravio 57 poena prednosti, a da sve bude "luđe" Mbah a Mute igrao je samo 26 minuta i rezultat je u tom intervalu iznosio 93:36 za domaćina.


Statističari ESPN otišli su 20 godina u prošlosti nisu pronašli plus-minus rejting od +57, ni u regularnoj sezoni, ni u plej-ofu, dok Basketball-Reference tvrdi da je to apsolutni NBA rekord za igrača koji je na terenu proveo 26 minuta.

On sam, ubacio je 13 poena za to vreme šutirajući 2/2 za dva i 3/3 za tri poena, sakupio četiri skoka i ukrao četiri lopte, bez izjedne izgubljene.

Prethodni rekord držao je Džo Smit koji je 8. nocembra 2001. u istorijskoj pobedi Minesota Timbervulvsa nad Čikago Bulsima od 127:74 tokom boravka na parketu doprineo razlici od 52 poena u korist "vukova".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC