• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferdinand: Neprofesionalno! Murinjo: Slučajno!

Autor mondo.rs

Bivši kapiten Mančester junajteda ocenio je da su "crveni đavoli" izgubili meč u Bazelu zbog taktičke nediscipline.

Mančester junajted propustio je šansu da ne samo obezbedi plasman u osminu finala Lige šampiona, nego i prvo mesto u grupi A, pošto je golom Langa u 89. minutu izgubio od Bazela 1:0.

Junajted je dominirao u prvom poluvremenu, dok je u nastavku Bazel imao nekoliko šansi pre nego što je konačno kaznio promašaje gostiju.

"Crveni đavoli" sada mogu da završe grupu na trećoj poziciji, što bi značilo da će od februara igrati Ligu Evrope, ali za to je potrebno da kod kuće izgube od CSKA 7:0 i da Bazel kao gost pobedi Benfiku.

Dakle, iako poraz u pretposlednjem kolu grupne faze najverovatnije neće imati ozbiljnije posledice, Rio Ferdinand je na televiziji "BT Sport" ocenio da on nije smeo da se dogodi.

"Mislim da je Junajtedu u drugom poluvremenu nedostajala disciplina. Igrači Bazela uspevali su da u talasima prođu vezni red Junajteda i da istaknu pretnju. Videli smo nešto što apsolutno nije svojstveno Murinjovim timovima, a to je neprofesionalizam", prokomentarisao je dugogodišnji kapiten ekipe sa "Old Traforda".

Portugalski stručnjak ocenio je da nema potrebe za teškim rečima i sveo obrazloženje poraza manje-više na odsustvo sreće.

"U prvom poluvremenu smo dva puta izlazili sami pred golmana, dva puta pogodili okvir gola, stvorili brojne šanse i trebalo je da do odmora bude 5:0 ili 6:0. Međutim, protivnik je izdržao i onda je normalno da je osetio da ima šansu da nešto uradi. Na drugoj strani, mi smo između 75. i 80. minuta stali, znajući da je i 0:0 rezultat koji nam odgovara", rekao je Murinjo.

On se prisetio jeseni 2013, kada je sa Čelsijem na istom stadionu poražen identičnim rezultatom. Tada je utakmicu rešio Mohamed Salah golom u 87. minutu, a ispostavilo se da je time zaslužio transfer na Stamford Bridž, samo dva meseca kasnije.

"Razlika je u tome što je Čelsi tada odigrao zaista slabo. Sada ne mogu da krivim moje igrače. Mislim da kada bismo odigrali 10 ovakvih utakmica, pobedili bismo u devet, a u jednoj bismo izgubili. To je bila ova utakmica".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC