• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda htela tri, a uzela bod - odluka u Beogradu!

Autor mondo.rs

Od početka do kraja susreta na "Borisov areni" samo jedan tim je imao terensku inicijativu - Zvezda. BATE je u meč ušao sa željom da osvoji bod i u uspeo je uprkos šansama Rodića i Boaćija. Odluka o prolasku 7. decembra protiv Kelna.

I u drugom meču protiv BATE Borisova bila je bolja Crvena zvezda, a i ovoga puta se beloruska ekipa uspešno odbranila i ostvarila ono što je zacrtala pred početak meča.

Svih 90 minuta fudbala, ne tako zanimljivog, na "Borisov areni" proteklo je u inicijativi fudbalera Vladana Milojevića kojima je nedostajalo malo kako bi slavili i na drugom evropskom gostovanju ove sezone, a skoro nijednog trenutka nisu strepili za sopstvenu mrežu koju su opet sačuvali.

Strepeo je zato BATE i golman Šerbitski koga je najviše namučio levi bek Milan Rodić koji je imao tri idealne šanse, odnosno Ričmond Boaći sa jednom velikom...


S obzirom na to da se Keln neočekivanom pobedom protiv Arsenala izjednačio sa Crvenom zvezdom na tabeli grupe "H" sa po 6 bodova, odluka o drugom putniku u nokaut fazu biće doneta 7. decembra kada crveno-beli dočekuju nemačkog predstavnika.

Zvezdi je dovoljan i remi za prolaz dalje ukoliko BATE Borisov ne napravi senzaciju i ne slavi u Londonu protiv Arsenala.

BATE BORISOV - CRVENA ZVEZDA 0:0


Nakon slabog prvog poluvremena, u kome je Zvezda držala loptu u svojim nogama i imala problema da probije defanzivni blok domaćina, daleko bolji nastavak meča u kom su stale sve šanse.

Prvo je BATE imao svoju jednu-jedinu preko Gordejčuka kada je šutirao pored Borjana, da bi potom Milan Rodić zabrinuo belorusku ekipu. Prvo je odlično šutirao slabijom desnom nogom i zatresao prečku Šerbitskog, potom je loptu napao "glavom" na drugoj stativi i bio za malo neprecizan, da bi poslednji put pripretio u trećem minutu nadoknade kada je Buljat "očistio" njegov odličan udarac sa gol-linije.

Osim toga odlično je napadao po levoj strani i slao oštre lopte za Boaćija i Srnića koji su najčešće kasnili na njih, dok je napadaču iz Gane zato idealnu šansu stvorio Nenad Krstičić.

Vezni fudbaler Zvezde, koji je briljirao i na ovom meču, poslao je odličan centaršut za Boaćija koji se odlično "izvukao" na drugu stativu, šutirao visoko u dalji ugao gola Šerbitskog, ali se golman BATE Borisova izvio i loptu poslao u korner.

Odluka o plasmanu u nokaut fazu tako će biti doneta za dve nedelje u Beogradu protiv Kelna, ekipe koju je Crvena zvezda već pobedila u Ligi Evrope ove sezone (0:1).

BATE: Šerbitski - Rios, Milunović, Buljat, Poljakov - Volodko (od 56. Baga), Dragun - Staševič, Ivanić, Gordejčuk (od 78. M. Volodko) - Rodionov (od 62. Signjevič).

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Krstičić - Srnić (od 88. Račić), Kanga, Milić (od 65. Pešić) - Boaći (od 90. Gobeljić).

Meč je sudio norveški arbitar Sven Odvar Moen.

N A J A V A

Zvezda hoće evropsko proleće!

Da bi uspeli da obezbede mesto u nokaut fazi Lige Evrope moraće da slave prvo na beloruskoj zimi protiv iskusne ekipe BATE Borisova koja je u Beogradu uspela da osvoji bod uprkos tome što je srpski predstavnik bio bliži pobedi.

Uoči pretposlednjeg kola Zvezda je u boljoj situaciji i ima bod više od Belorusa...

Trener Vladan Milojević za ovaj meč ne može da računa na duže vremena odsutnog Branka Jovičića, ali i na strelca iz beogradskog duela sa BATE-om Nemanju Radonjića kome je naprsla kost stopala i verovatno neće igrati sve do proleća.

Iz tog razloga mesto kraj leve aut-linije zauzeo je Nemanja Milić

Naš reporter je u Belorusiji stoga očekujte prve fotografije, video snimke, zanimljivosti, izjave i sve ono što prati ovaj meč.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ!

90+3' - KAKVA ŠANSA!

Korner i loš potez Šerbitskog, lopta dolazi do Milana Rodića čiji šut sa gol linije izbacuju domaći!

90' - Tri minuta nadoknade.

83' - BOAĆI!

Nova idealna šansa za napadača iz Gane. Krstičić je odlično zavrnuo loptu ka njemu, on se izvukao, oslobodio od čuvara, gađao dalji ugao, a odatle Šerbitski "vadi" loptu i šalje je u korner.

81' - Boaći!

Sada ga je pronašao Aleksandar Pešić, ali napadač iz Gane loše hvata volej...

77' - Boaći i Srnić kasne!

Opet je Milan Rodić prošao po levoj strani i poslao oštru loptu na koju prvo kasni Ričmond Boaći, pa onda Slavoljub Srnić...


72' - RODIĆ!

Sjajno se kretao kod druge stative, zahvatio snažno loptu, ali ide to pored gola...

71' -
Duga lopta za Boaćija koji se namestio na volej, ali u poslednjem trenutku Milunović izbacuje u korner...

65' -
Pešić na terenu umesto Nemanje Milića. Vest iz Kelna: Domaćin vodi protiv Arsenala.

61' -
Prvi žuti karton na meču - Milan Rodić. Telom je branio prostor Rodionovu koji je uspeo da ostvari korak prednosi u odnosu na njega i sudija ga kažnjava. Upravo Rodionov izlazi iz igre i menja ga Signjevič, strelac gola za BATE u prvom meču.

55' -
Opasno posle kornera Batea, ali dobro izbacuje loptu Milić.

50' - RODIĆ! PREČKA!

Uh kakav je ovo pokušaj bio Zvezdinog beka...

Milan Rodić prihvata loptu grudima i time je odmah stekao prednost u odnosu na čuvara, pa odmah pokušava da uhvati poluvolej slabijom desnom nogom - PREČKA! Odmah potom i šut Nenada Krstičića koji je sada izborio slobodan udarac. Donald šutira jako i pogađa Poljakova u glavu kome je potrebno sada da se ukaže pomoć.


47' - Opasno je bilo...

Rodionov prihvata loptu grudima, Le Talek nema pomoć, pa iz drugog plana, po desnoj strani, dolazi Gordejčuk koji šutira u bliži ugao gola koji čuva Borjan - i nije precizan.

45' -
Kraj slabog prvog poluvremena u kom BATE Borisov gotovo ništa nije pokazao. Crvena zvezda je tokom čitavih 45 minuta bila ta koja ima inicijativu, ali videlo se da na protivničku polovinu idu sa dozom opreza.


40' -
Lepo lopta ide sa desnog boka do Rodića, ovaj ulazi u gol šansu, ali prekinuta je igra pre nego je uputio udarac pošto je igrao rukom. Dobro je to video Norvežanin.

36' - Kanga!

Evo njegovog karakterističnog šuta sa velike udaljenosti - "tukao" je jako, ali po sredini gola i to nije predstavljalo prevelik problem Šerbitskom.

31' -
Prvi pokušaj Batea, Gordejčuk visooko preko gola.

25' -
Šut u okvir gola preko Milića, koji je sa desnog krila ušao u sredinu, ponovo slabo.

22' -
Prekid sa oko 25 metara, dobra lopta na Boaćija koji šutira, ali je to preblago za Šerbitskog koji je minut ranije imao sreće da se napadač iz Gane oklizne...

15' -
Fintom tela Boaći "okreće" trojicu igrača domaćina i odmah šutira sa polovine terena, ali nije to bilo blizu da iznenadi Šerbitskog koji je izašao sa gol-linije.

/FOTO: OVAKO SE MEČ PRATI U ARENI GDE IGRAJU KOŠARKAŠI ZVEZDE/

11' - Rodić!

"Orkestrira" igrom Zvezde za sad fenomenalni Krstičić. Oštra i duga lopta po zemlji kojom se otvara čitava leva strana za Rodića, dobar je i njegov pas, ali na kraju i prebrz za saigrače. Odlična inicijativa Zvezde.

9' - Srnić!

Sada je Zvezda izvela odličan napad. Nenad Krstičić je sačuvao loptu na sredini terena pored trojice čuvara, dodao za Boaćija, lopta je otišla na bok za Stojkovića koji odatle pogađa Slavoljuba Srnića na prvoj stativi - i to ide preko gola.

5' -
Izvrsna akcija Batea - bez šuta pošto odlično reaguje Vujadin Savić. Ivanić je na levoj strani našao Staševića, ovaj je brzo odigrao sa Poljakovim, ali povratna lopta za Draguna je bila loša i to izbacuje štoper Zvezde.

2' -
Odmah šut Gelora Kange sa 25 metara, ide to pored gola.

1' - Meč je počeo.

- Oko 5.000 navijača na "Borisov areni", naš reporter javlja i da Delije imaju parolu: "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi", koja se odnosu na jučerašnju presudu Ratku Mladiću.

- Igrači izlaze na teren...

- Desetak minuta do početka meča, Crvena zvezda će imati i nekoliko stotina navijača u dalekoj Belorusiji. Hladno je, svega 1 stepen Celzijusa iznad nule.

- Zanimljivost: ukoliko Zvezda obezbedi nokaut rundu - postaće prva ekipa u istoriji Lige Evrope koja je to uspela, a da je krenula od prvog kola kvalifikacija.

- Pogledajte fotografije ispred "Borisov arene".


- Aleksandar Pešić je "tipovao" na jednog saigrača da rešava meč...OVDE!

- Evo i kakvu je poruku poslao trener beloruskog šampiona Aleksandar Jermakovič. OVDE!

- Pročitajte šta je Vladan Milojević rekao uoči meča u Belorusiji. OVDE!

- Prisetite se izveštaja prvog meča protiv Belorusa - OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC