• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan zimuje u Evropi! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Tavamba i Ožegović za pobedu nad Jang Bojsima i prolaz u "nokaut" fazu Lige Evrope! Crno-beli 7. decembra u Kijevu mogu i do prvog mesta u grupi.

 Partizan zimuje u Evropi! (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Uspeli su!!!

Za razliku od Crvene zvezde, koja je posle remija u Belorusiji na korak od "evropskog proleća", Partizan je kolo pre kraja, uoči gostovanja u Ukrajini, prebrinuo sve brige!

Izabranici Miroslava Đukića su posle bespoštedne borbe, naročito u drugom poluvremenu, pobedili Jang Bojs rezultatom 2:1 (1:1) i time obezbedili najmanje drugo mesto u grupi B.

Klub iz Humske ulice će peti put u 72 godine dugoj istoriji biti učesnik evrotakmičenja i u prolećnom delu sezone.

Dva puta se to desilo sredinom 60-ih godina prošlog veka, a zatim u sezonama 1989/90 i poslednji put 2004/05, kada je tim pod vođstvom Vladimira Vermezovića, sa neizbežnim Sašom Ilićem, stigao do osmine finala Kupa UEFA.

Kako je Partizan došao do druge uzastopne pobede u grupi?

Leandre Tavamba u 12. minutu je glavom doveo Partizan u vođstvo, izjednačio je u 25. minutu Mumi Ngamaleu, posle (ne)srećnog odbitka u šesnaestercu, a konačan rezultat postavio je Ognjen Ožegović u 53. minutu, nakon maestralne kontre koju su razvili Marko Janković i Tavamba, dok je asistent bio Danilo Pantić.

Ognjen Ožegović, Partizan - Jang Bojs 2:1, Liga Evrope
Izvor: YouTube

Mladi "vezista", letos doveden na pozajmicu iz Čelsija, dobio je prednost u odnosu na Sejdubu Sumu i pokazao se adekvatnom zamenom za suspendovanog Zorana Tošića.

U 78. minutu sa Tavambom je izveo još jednu kontru, posle koje su mogle da budu otklonjene gotovo sve dileme, ali robustni Kamerunac posle dva driblinga nije uspeo da dovrši akciju - golman Fon Balmos odbranio mu je "zicer".

Odbrana crno-belih u poslednjih dvadesetak minuta je bila na velikim iskušenjima, Jang Bojs je napadao svim silama, međutim, Vladimir Stojković uprkos brojnim opasnim situacijama nije morao da izvede nijedno od svojih "čuda".

Kompletan Đukićev tim borio se do poslednjeg atoma snage, u nekoliko navrata je i sreća bila Partizanov saveznik, ali valjda je posle 1:3 protiv Augzburga pre dve godine bio i red da bude tako?

Kroz dve nedelje, na stadionu velikog Dinama iz Kijeva, šampion Srbije igraće za prvo mesto u grupi, ali "za svoju dušu", bez ikakvog pritiska. Zaslužili su!

REZULTATI 5. KOLA:

Partizan - Jang Bojs 2:1 (1:1)
/Tavamba 12, Ožegović 53 - Ngamaleu 25/

Skenderbeg - Dinamo Kijev 3:2 (1:1)
/Lilaj 18, Džejms 52, Sov 56 - Cigankov 16, Rusin 90/

TABELA: Dinamo 10, Partizan 8, Skenderbeg 5, Jang Bojs 3 boda.

PAROVI 6. KOLA (7. decembra): Dinamo - Partizan, Jang Bojs - Skenderbeg.



PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić - Everton, Jevtović, Janković, Pantić (od 82' Ilić) - Ožegović (od 79' Radin), Tavamba (od 89' Ostojić).

JANG BOJS: Fon Balmos - Mbabu, Nuhu, Vitrih (od 85' Fasnaht), Benito - Ebišer, Sov, Ngamaleu, Sulejmani - Nsame (od 66' Oaro), Asale.


IZ MINUTA U MINUT

- KRAJ! PARTIZAN JE U "NOKAUT" FAZI!

90+5' Zaledila se krv svima na stadionu! Mbabu je centrirao, a Fasnaht sa linije peterca pogodio spoljni deo mreže...

90+3' Centrirao je Sulejmani sa leve strane, lopta je prohujala paralelno sa gol linijom. Na sreću, nije bilo nikoga iz ekipe Jang Bojsa da je samo sprovede u mrežu...

- Još pet minuta nadoknade vremena deli crno-bele od velikog slavlja...

89' Ostojić umesto Tavambe.

87' Janković je dugo imao loptu u nogama, na kraju je dao pogrešan pas, pa se protivniku otvorila mogućnost za protivnapad. Levi bek Miletić iskusno pravi faul. Dobio je žuti karton, ali koga briga?!

80' Jang Bojs napada, a igrači Partizana se brane kao da im od toga zavisi život.

78' ŠANSA!!! Moglo je da bude sve rešeno i taj pogodak bio bi još lepši od onog za 2:1. Opet je bila kontra, Pantić je majstorski umirio loptu, Tavamba produžio ka golu, prevario dvojicu odbrambenih igrača i onda u situaciji "1 na 1" nije uspeo da matira Fon Balmosa.

73' Opsada Partizanovog gola. Dva puta izblokirani udarci, korner za Jang Bojs... Vulićević i Everton zajedničkim snagama izbijaju loptu do centra terena. Ima još mnogo da se igra, švajcarski tim nadire.

64' Crno-beli ne menjaju ništa u svom opredeljenju, prvenstveno nastoje da iskoriste prostor koji se otvara kada gosti sa većim brojem igrača odu u napad.

- Napadač Partizana prilikom postizanja gola je zadobio rasekotinu, pa je nastavio meč sa zavojem oko glave.

53' GOOOOL - 2:1!!! Vrebali su crno-beli dugo priliku da izvedu pravu kontru i konačno uspeli! Janković je dao loptu u prostor Tavambi, ovaj sa mnogo osećaja prosledio levo Pantiću, koji je takođe sjajno odigrao povratnu Ognjenu Ožegoviću. Naslednik Uroša Đurđevića bio je priseban i udarcem glavom prevario Fon Balmosa! Partizan opet ima željeni rezultat!

Ognjen Ožegović, Partizan - Jang Bojs 2:1, Liga Evrope
Izvor: YouTube


48' Neugodan udarac Ebišera, pošto je lopta zakačila igrača Partizana i promenila putanju, ali Stojković je maksimalno koncentrisan.

- Kraj prvog poluvremena, 1:1! Uprkos dinamičnoj igri, nakon izjednačenja nije bilo čak ni polušansi. Više se igralo na polovini Partizana, bilo je dosta pokušaja da se lopta ubaci u šesnaesterac, ali odbrana crno-belih je uspešno rešila sve potencijalno opasne situacije.

- Leandre Tavamba večeras ima podršku od svojih najbližih.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


- Strelci na obe strane su fudbaleri iz Kameruna!

25' GOL - 1:1! Sulejmani je izveo korner, štoper Miletić ostao "kratak" u skoku, a Tavamba slabo izbio loptu, koja je na desetak metara od gola došla do usamljenog Mumija Ngamaleua. Usledio je precizan udarac u nebranjeni deo mreže.

Ngamaleu, Partizan - Jang Bojs 1:1, Liga Evrope 2017
Izvor: YouTube


21' Partizan posle vođstva nešto više orijentisan na kontre. Jang Bojs nije ozbiljnije zapretio Stojkoviću.

12' GOOOOL - 1:0! Marko Janković je majstorski centrirao iz slobodnog udarca, a Leandre Tavamba sproveo loptu u donji levi ugao.

Leandre Tavamba, Partizan - Jang Bojs 1:0
Izvor: YouTube


10' Vulićević je prošao dvojicu, ušao u kazneni prostor, ali je centrirao tako da je golman Fon Balmos lako pokupio tu loptu.

7' Lepa kombinacija Tavambe i Pantića u kaznenom prostoru prekinuta je zbog faula Kamerunca nad Mbabuom.

- Počela je utakmica!

- Evo i sastava! Umesto Tošića će ipak igrati Danilo Pantić, a ne Sejduba Suma.



- Evo kako je oko 19.30 izgledao deo tribina u Humskoj 1...


- U iščekivanju početnih postava, podsećanje da Đukić zbog žutih kartona ne može da računa na reprezentativca Srbije Zorana Tošića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC