• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina odbrana za primer, ali...

Autor mondo.rs

"Ako ne prođemo, niko se neće baviti time", objektivan je Vujadin Savić.

od reportera Monda iz Belorusije/

Pet utakmica grupne faze i samo dva primljena gola. Na sva tri gostovanja mreža je ostala netaknuta (Keln 1:0, Arsenal 0:0, BATE 0:0), po čemu su fudbaleri Crvene zvezde najuspešniji ove sezone u Ligi Evrope, uz Ludogorec koji je dva puta igrao na strani (Braga 2:0, Bašakšehir 0:0, a predstoji im Hofenhajm).

"Ako ne prođemo grupu, niko se neće baviti time", objektivan je Vujadin Savić, koji je pričao i o nedostatku sreće.

Sjajni defanzivac je i potpuno u pravu. Ukoliko crveno-beli 7. decembra ne pobede Keln u Beogradu ili odigraju nerešeno uz to da Arsenal ne izgubi kod kuće od BATE Borisova, džaba će im biti pet bodova osvojenih na teškim gostovanjima.



Ali, ako uspeju da načine podvig, Zvezdini igrači ostaće upamćeni po još jednom - kao prvi tim koji je ikada u Ligi Evrope stigao od prvog kola kvalifikacija do šesnaestine finala.

Koliko je Zvezda trenutno kvalitetna pokazuju sledeće brojke: Arsenal je na Emirejtsu u okvir gola Milana Borjana šutirao svega dva puta, a BATE na svojoj Borisov areni - nijednom!

Ta dva prethodna evropska gostovanja nose značajnu težinu, imajući u vidu rejting i iskustvo domaćih timova na međunarodnoj sceni.



Priznao je to i trener višegodišnjeg beloruskog šampiona, Aleksandar Jermakovič, kada je na konferenciji za medije posle utakmice govorio o igri svog tima, koji je veći deo meča bio u podređenom položa (posed lopte 58-42 odsto u korist gostiju iz Beograda).

"Da bismo prošli dalje, treba da pobeđujemo. Nije bilo juriša i ofanzive protiv Zvezde, kako je trebalo da bude. Razlog toga je veoma jak protivnik. Nije nam pošlo za rukom sve što smo pokušavali da uradimo. Moja ekipa ume da igra i bolje. Mada je bilo i dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili. Treba da shvatimo protiv koga igramo. To je vrlo jak protivnik", upozorio je Jermakovič kolege koji će se ubuduće sretati sa Crvenom zvezdom Vladana Milojevića.

Podsetimo, sjajna igra u defanzivi je ove sezone zaštitni znak crveno-belih, pošto su u 17 utakmica domaćeg prvenstva primili samo četiri gola, ali su u Superligi mnogo produktivniji - 42 pogotka, naspram svega dva u pet mečeva Lige Evrope.

Bez obzira na slabiju efikasnost saigrača na međunarodnoj sceni, Vujadin Savić je istakao da ne brine:

"Nisam zabrinut zbog realizacije. Imamo fantastične napadače. Desilo se tako da i u Borisovu nismo dali gol, ali imamo odlične napadače", uverava Zvezdin štoper, uz nadu da će se protiv Kelna ekipi "vratiti" za promašaje iz prethodnih utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC