• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Jang bojsa - GOSPODSKI

Autor mondo.rs

Trener švajcarske ekipe Adolf Hiter koju je Partizan pobedom eliminisao iz daljeg takmičenja u Ligi Evrope pokazao kako treba da se ponašaju pravi sportisti i treneri. "Radujem se zbog mog kolege da je uspeo da napravi takav uspeh".

Kad se izgubi, najteže je igračima i treneru poražene ekipe. Ali, i u tim trenucima treba znati biti veliki.

Švajcarski Jang bojs je klub velike tradicije, u martu će napuniti 120 godina postojanja. Svakako je da to mnogo znači u fudbalu, u odnosu prema drugim klubovima, ponašanju igrača i trenera u komunikaciji sa javnošću, sa kulturom i vaspitanjem.

Pokazao je to i 47-godišnji trener Jang bojsa, Austrijanac Adolf Hiter, koji je dve godine šef stručnog štaba Jang bojsa.

Normalno da mu je bilo teško posle poraza od Partizana, koji je značio i eliminaciju njegove ekipe iz daljeg takmičenja u Ligi Evrope, ali je našao lepe reči i za protivnike, atmosferu... A bilo je šala i na račun "srpskog brenda" - rakije.

"Iskrene čestitke Partizanu za plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope. Ponudili smo Partizanu otvorenu borbu. Moje mišljenje je da kad pogledam učinak u ovih 90 minuta ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, mislim da ne oslikava dešavanja na terenu. Posebno bih istakao drugo poluvreme, igrali smo jako dobro, imali smo neke prilike, u pojedinim situacijama nedostajao je završni pas... U tom delu igre, utisak je, dominirali smo terenom, Partizan se opredelio za kontarnapade, ali mislim da smo mogli bolje da prođemo", ocenio je tok meča Hiter.

Potom je usledio niz pohvala na račun crno-belih, kojima je poželeo sreću u daljem takmičenju.

"Partizan ima veoma dobre, interesante igrače, kakvi su Marko Janković, Everton, Tavamba... Ne bih se usudio da prognoziram koliko daleko bi mogao da ode (u Ligi Evrope). Moguće je, ako se ima sreće u žrebu, možda i osmina finala... ko zna".

Ali, je pohvalio i svog kolegu, trenera Partizana Miroslava Đukića, odgovarajući na pitanje o pritisku kojem je bio izložen pred ovaj meč, pa i nedeljama unazad.

"Mi treneri uvek imamo pritisak. Ako nema rezultata i ako učinak nije zadovoljavajući, uvek postoje kritike. Mogu da zamislim koliko je teško u jednoj sredini kao što je ova ovde i u klubu kao što je Partizan, sa ovakvim navijačima. Radujem se zbog mog kolege da je uspeo da napravi takav uspeh. Sigurno je da ćemo i mi naići na kriitku, jer smo klub velike tradicije i porazi se ne doživljavaju kao nešto normalno. Biće kritika, ali uspećemo da pređemo preko toga".

Novinari su pitali Hitera i o grupi, za koju su mnogi mislili da nije mnogo teška...

"Da, grupa se pokazala kao izjednačena, iako je od starta važilo da je kijevski Dinamo favorit. Moram da kažem da imamo mlad tim i protiv Partizana smo u veznom redu imali dva igrača od po 20 godina. Ove evropske utakmice će im, verujem, mnogo koristtiti".

Na kraju razgovora sa medijima, srpski novinari su ga pitali da lije bar probao čuvenu srpsku rakiju.

"Ne, nisam, ali trenirao sam srpske igrače, a i dok sam igrao imao sam saigrače sa ovog prostora, pa sam još ranije napravio iskustva po tom pitanju", odgovorio je Hiter uz osmeh.

Na Twitter nalogu Jang bojsa, postavljena je fotografija dresa Miralema Sulejmanija, uz rečenicu: "Posebna utakmica za Miralema Sulejmanija, protiv njegovog bivšeg kluba kao kapiten".



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC