Greg Popovič: Ovakve povrede još nisam video

Autor:

Kada će se Kavai Lenard vratiti na teren? "Mogu samo da govorim koještarije", kaže njegov trener.

0
A- A A+

Kavai Lenard jedan je od najboljih igrača NBA lige i njegovo odsustvo neizbežno "upada u oči", bez obzira na snagu San Antonija i trenutni skor ekipe 11-7.

Lider ekipe iz Teksasa nije zaigrao još od plej-ofa prošle sezone, kada je stao na izbačenu nogu Zaze Pačulije, u prvoj utakmici serije San Antonio - Golden Stejt.

Posledice tog bolnog doskoka Lenard i dalje oseća i zato se još nije vratio, iako je do kraja novembra ostalo manje od nedelju dana.

Pozitivan skor San Antonija ne ubrzava njegov oporavak, ali trener Greg Popovič (68) jeste zabrinut i priznaje da nije video takvu povredu.

"Nikad, nikad...", rekao je "Pop".

"Ono što me čudi je da i Toni Parker ima istu povredu, možda čak i težu. Morali su da mu operišu tetivu i da je opet 'spoje' ili šta već da su uradili. Tako da imamo dvojicu, što je zaista neverovatno. Nikad ranije to nisam video", dodao je petostruki NBA šampion.Na pitanje kada bi Lenard mogao da se vrati, Popovič i dalje nema precizan odgovor.

"Nastavljam da govorim da će zaigrati pre ili kasnije. To je kao da ste političar. Sve su to koještarije i ne znače ništa", nasmejao se stručnjak srpskih korena.

Na Kavaijevo mesto "uskočio" je Kajl Anderson i igra dobro, što ne iznenađuje starog trenerskog vuka. Bivši student koledža "UCLA" ove sezone prosečno provodi po 27,3 minuta na terenu i postiže po 8,8 poena.

"Uopšte nismo iznenađeni zbog toga. Imao je problem sa minutažom samo zato što Kavai igra na tom mestu. Uvek je bio odličan košarkaš, ali nisam mu davao minute koje je dobio ove godine. Kada se Kavai vrati moraću da smislim šta da radim, jer bi on (Anderson) trebalo bude na terenu. Zaista je iskoristio šansu, bez dileme", dodao je Popovič. 

Tagovi:

Ostale vijesti