Saznajte na vreme: Skriveni znaci da vas vara

Autor:

Većina nikada ne sazna da ih partner vara jer oni koji su spremni da prevare voljenu osobu, spremni su i da to dobro prikriju. Ali, evo kako da na vreme shvatite ako vaš partner švrlja.

Nije lako kada saznate da vas partner vara - to najbolje znaju oni koji su bili u toj situaciji - ali složićete se da je bolje da to saznate pre nego kasnije. Ovi neočekivani znaci to mogu da vam otkriju.

Postaju zainteresovaniji za seks

Bilo bi logično da pomislite da će partner, ukoliko ima drugu, biti manje zainteresovan za seks sa vama. Ali, sasvim je suprotno, tvrdi Ivon Filer koja vodi "Kliniku za afere" u Londonu.

"Shvatili smo da većina klijenata počinje više da pokazuje privrženost partneru ili partnerki ako je vara", kaž eona.

Psiholozi objašnjavaju da to rade zato što osećaju grižu savesti, a moguće je i da je afera u njima ponovo probudila želju za seksom.

Ne koriste vaše zajedničke uređaje

Možda biste očekivali da partner "visi" satima ne telefonu, komunicirajući sa svojom ljubavnicom, da krišom telefonira…

"Tehnologija je, bez sumnje, olakšala preljubu", kaže Filerova. Međutim, ona dodaje da je takođe otežala skrivanje prevare.

"Mnogo je lakše pratiti partnerove pokrete i fotografije se lako dele. Imali smo desetine slučajeva u kojima je tehnologija igrala ključnu ulogu u razotkrivanju afere", objašnjava ona.

Dakle, pored toga što partner koji vara manje nego inače koristi mobilni telefon, izbegava da koristite zajedno bilo kakve uređaje, smanjuje aktivnost na društvenim mrežama i vežba u vreme sasvim drugačije nego ranije.

Komunikativniji su nego inače

Bilo bi logično da ako vas vara, partner provodi manje vremena sa vama i manje razgovara sa vama. Filerova tvrdi da je sasvim suprotno.

"Postaju preterano zainteresovani za vas. Žele da znaju svaki detalj onoga što radite. Jer, što više pričate, oni manje moraju, a što manje pričaju, to su i manje šanse da ih provalite".

Interesovanjem za ono što vi radite, oni ostaju "jednom nogom u braku", a moguće je da će početi da razgovaraju o hobiju ili o nekim stvarima koje ih nikada ranije nisu zanimale. Na primer, možda odjednom počnu da vam pričaju o sportu koji su uvek smatrali dosadnim.

Obavljaju stvari u neobično doba dana

Poslovna putovanja i rad do kasno u kancelariji su već previše očigledni, pa zato sada smišljaju neke druge razloge.

"Jedna naša klijentkinja je počela da sumnja da je suprug vara kada je odjednom postao zainteresovan za odvoženje dece u školu, nakon što je godinama smišljao izgovore da to ne radi. Uz to, sve češće je radio od kuće, posebno kada bi ona morala da ide negde, pa je nije previše iznenadilo kada je saznala da je vara sa jednom od majki iz škole".

Izbegavaju dugoročnije finansijske planove

Kada osoba vara parntera, ne treba tražiti samo račune iz skupih restorana i neobjašnjivih poklona, objašnjava Filerova.

"Jedan par koji je kod nas dolazio nekoliko meseci objasnio je da je prevara otkrivena tako što je muškarac počeo da smišlja izgovore da ne bi razgovarali o planovima za budućnost. Njegova supruga je ispričala da čovek odjednom više nije želeo da unapred uplaćuju odmore, niti da planiraju renoviranje kuće".

Drugim rečima, primetila je da na kraju svakog meseca imaju manje novca nego ranije, da ne zna na šta je novac potrošen, a da njen suprug na sve to odbija da planiraju bilo šta.

Ivon Filer kaže da ako primećujete najmanje dva ova znaka kod svog partnera, postoji mogućnost da vas vara, te bi trebalo da obratite više pažnje na njegovo ponašanje, kako biste utvrdili da li je to istina.

Ostale vijesti