Rouz "nestao" i iz Klivlenda - usred sezone!

Autor:

Nekadašnji MVP ponovo razmatra odlazak u penziju.

0
A- A A+

Bombastična, ali ne i potpuno neočekivana vest iz Klivlenda.

Derik Rouz, nekad najkorisniji igrač NBA lige, napustio je Lebrona Džejmsa i saigrače na dan utakmice protiv Šarlota i možda se više neće ni vraćati u svlačionicu.

U njegovom slučaju lako je pogoditi zašto.

Jedan od najboljih igrača svoje generacije praktično od 2011. vodi bitku za teškim povredama, a mir nije našao ni u Klivlendu, gde je od 7. novembra van stroja zbog problema sa levim zglobom.

Rouz je rođen 1988. godine, a u NBA je ušao 2008, kao prvi pik na draftu. Za Čikago je igrao od 2008. do 2016. godine, potom je sezonu proveo u Njujorku i 2017. stigao u Klivlend.

Rouz je "nestajao" i u januaru ove godine, dok je bio član Njujorka. Jednostavno se pokupio uoči utakmice protiv Nju Orleansa i bez obrazloženja otišao u Čikago. Posle je objasnio da je otišao zbog "porodičnih" razloga, pa je ipak priznao da je tokom pauze razmatrao i odlazak u penziju, istrošen i umorniji nego što se očekuje od igrača koji i dalje ima 29 godina.

"Razočaravajuće i konstantne povrede, koje su uništile njegovu karijeru od sezone 2010/11, postale su pretežak teret za Rouza".

Da li će sada definitivno otići u penziju?

Tagovi:

Ostale vijesti