• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pamtiće se početak i pobeda Srbije!

Autor mondo.rs

Izabranici Aleksandra Đorđevića očekivano ubedljivo savladali Austriju u hali "Aleksandar Nikolić". Lakši trening "orlova", nastup niza debitanata i Novak Đoković u prvom redu.

 Pamtiće se početak i pobeda Srbije! Izvor: MN PRESS

Počelo je odlično!

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfalno je krenula u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019, iskoristivši prvi meč za lakši trening u hali "Aleksandar Nikolić".

SRBIJA - AUSTRIJA 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22)

Starosedeoci Marko Simonović i Miroslav Raduljica postigli su po 15 poena, a povratnik u nacionalni tim Ivan Paunić bio je najefikasniji sa 16. Đorđević je pružio šansu svim igračima svog sastava i svi osim Vanje Marinkovića postigli su bar po poen. Doduše, bek Partizana jedini nije ni šutirao.

Naredni meč "orlovi" će odigrati u ponedeljak na istom mestu u isto vreme odigrati protiv jačeg rivala - Gruzije. Đorđević bi za taj meč mogao da računa i na neke igrače evroligaških klubova.



S obzirom na večeras viđeno, čini se da bi i ovaj sastav mogao da se nosi sa tako snažnijim rivalom. "Orlovi" su mirno kontrolisali i igru i rezultat od prvog do poslednjeg napada, a nekoliko puta je razlika išla i do granice od 20 poena. Poslednji put - u 33. minutu (69:49).

Đorđević je energično vodio utakmicu, njegovi igrači bili su veoma precizni (11/22 za tri poena), a činjenica da su upisali 23 asistencije za ukupno 27 pogodaka iz igre svedoči i o protoku lopte i timskoj igri. Veći broj skokova se podrazumevao od starta - 36:27.

Iako su Austrijanci u nekoliko navrata trojkama nagoveštavali žešću borbu, Saletov tim je u tim trenucima "stezao" odbranu i lakim poenima vraćao puni fokus. Na energetskom planu posebno se istakao debitant Dejan Todorović, košarkaš Bilbaa, koji je u prvom poluvremenu uvodio "orlove" u ritam, uz konstantna ohrabrenja sa klupe.

Prvi, lakši test položen je uspešno i sa visokom ocenom. Početak kvalifikacjia pokazao je ozbiljnost "orlova" i potvrdio da su košarkaši na pravi način primili Saletove poruke o značaju ovih utakmica, bez obzira na snagu rivala.

SRBIJA: Radanov 3, Tepić 2, Simonović 15 (4/6 za tri), Mačvan 6, Paunić 16 (2/3 za tri), Marinković, Raduljica 15 (8 sk), Birčević 8, Todorović 8, Peno 1 (4 as), Đoković 3 (4 as), Gagić 8.

AUSTRIJA: Šrejner 11, Lamešić 1, Murati 8, Ogunsipe, Radoš 7, Mahalbašić 15, Danek 1, Laneger 4, Koh 7, Klepeiš 8, Kramer, Novas Mateo 2.

U okviru prvog kola Grupe G, Nemačka je ranije večeras pobedila Gruziju 79:70, predvođena Robinom Benzingom (25 poena) i Maikom Cirbesom (17 poena).

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, Srbija je pobedom počela učešće u kvalifikacijama! -

40' 85:64 Za kraj utakmice - trojka Alekse Radanova i oduševljenje navijača.

39' 80:61 Milenko Tepić lepo poentira posle kontre, a Saša Đorđević u finišu ubacuje u igru i Vanju Marinkovića i Aleksu Radanova.

37' 78:56 Paunić izbija na prvo mesto liste strelaca, trojkom. Mačvan se nadovezao poenima sa linije penala.

36' 73:55 Raduljica poluhorogom postiže svoj 15. poen i izjednačuje se sa Simonovićem. Prati ih Paunić, sa 13.

34' 71:53 Birčević prekida mini seriju gostiju i ekipe odlaze na novi tajm-aut. Miran ritam susreta dok se bliži kraj.

33' 69:49 Četvrta trojka Marka Simonovića, za "plus 20" i tajm-aut Austrijanaca.

30' 62:45 Za početak poslednje četvrtine - trojka Muratija, pa trojka Simonovića.

- kraj treće četvrtine, 59:42 -

27' 54:37 Prvi poeni Ilije Đokovića u dresu reprezentacije - trojka! Pozdravio ga je aplauzom i Novak Đoković, koji je malopre došao u halu "Aleksandar Nikolić".

25' Nesportski faul Marka Simonovića, koji Austrijanci ne koriste da se približe i eventualno smanje zaostatak. Ivan Paunić je energično spasao jednu loptu od poseda gostiju i šteta što taj trud nije nagrađen poenima posle kontre.

24' 49:35 Raduljica opet staje na liniju penala "vezuje" dva pogotka. Ubacio je tri od četiri penala do sada.

23' 47:35 Paunić i Raduljica "otvaraju" drugi deo meča za Srbiju, dok Austrijanci pokušavaju da trojkama zakuvaju situaciju. Murati je pogodio petu timsku za goste iz 15 pokušaja.

Strelci za Srbiju: Simonović 6, Mačvan 4, Paunić 9, Raduljica 6, Birčević 4, Todorović 8, Peno 1, Gagić 6.

- poluvreme, 44:29 -

20' 42:21 Gagić odlično reaguje u odbrani, "izbacuje" Paunića u kontranapadu, a on postavlja novi maksimalni plus - 21!

18' 37:19 Birčević lepo pronalazi Gagića u reketu, a centar u naletu iznuđuje prekršaj, pa koristi jedno slobodno bacanje.

15'j 34:16 Raduljica poentira, pa krade loptu i "izbacuje" Todorovića u kontru. Osmim poenom, on donosi velikih "plus 18" za Srbiju,

15' 30:16 Veliki doprinos Dejana Todorovića u ovim trenucima. "Orlovi" igraju brzo, povećavaju maksimalnu prednost, a borbeni košarkaš Bilbaa promašio je polaganje za "plus 16", posle lepe asistencije Raduljice.

14' 24:16 Mačvan, pa Todorović ponovo donose "orlovima" plus od osam poena, a gosti reaguju tajm-autom.

13' 22:16 Simonović svojom drugom trojkom odbija još jedan nalet Austrijanac.

12' 19:14 Jednostavno rešenje Raduljice u reketu Austrije. Srpski centar došao je na okupljanje "orlova" iz Kine, gde igra od leta.

- kraj prve četvrtine, 17:12 -

10' 15:11 Akrobatska trojka Tomasa Klepeiša - u padu, na isteku napada.

9' 15:8 Trojku ubacuje i Birčević, posle "pik end pop" akcije sa Ilijom Đokovićem. Austrijanci traže tajm-aut.

8' 12:8 Još jedan pogodak Koha (9:8), pa prva trojka Marka Simonovića, za prekid serije gostiju.

6' 9:6 Kozo Radoš menja Mahalbašića i donosi svom timu minus od pet poena. U sledećem napadu poentira i Sebastijan Koh, krilni igrač Austrije. Selektor Đorđević konstantno menja petorku, pa su sada na terenu Đoković, Tepić, Simonović, Birčević, Gagić.

6' 9:2 Prvi poeni i za Austriju. Centar Rašid Mahalbašić poentirao je na isteku petog minuta. Svojevremeno je bio na probi u Radničkom iz Kragujevca.

5' 9:0 Mačvan utrčava u reket, mirno nalazi Raduljicu, a centar upisuje svoje prve poene.

4' 7:0 Simonović nesebično dodaje loptu Pauniću u kontri, a povratnik u reprezentaciju pogađa trojku, za nastavak serije "orlove".

3' 4:0 Poene sa linije penala postiže i kapiten, Milan Mačvan.

2' 2:0 Prve poene za Srbiju u kvalifikacijama postiže Paunić, posle prodora.

Startna petorka Srbije: Peno, Paunić,Todorović, Mačvan, Raduljica.

Da probamo i ovo!

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras igra prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u terminu u kojem nismo navikli da gledamo "orlove".

Članovi srpske reprezentacije večeras su:

Aleksa Radanov, Milenko Tepić, Marko Simonović, Milan Mačvan, Ivan Paunić, Vanja Marinković, Miroslav Raduljica, Stefan Birčević, Dejan Todorović, Stefan Peno, Ilija Đoković, Đorđe Gagić

Izabranici Aleksandra Saše Đorđevića, večeras bez igrača iz Evrolige, od 20 časova igraće protiv Austrije u hali "Aleksandar Nikolić" i tako će zvanično "otvoriti" novi sistem "prozora" FIBA, u kojem će biti odigrane kompletne kvalifikacije za globalnu smotru 2019. godine.

Pratite tekstualni prenos utakmice uz MONDO i pročitajte sve informacije o kvalifikacijama.

"Orlovi" će večeras imati i podršku Dude Ivkovića, kao i Vladimira Štimca, koji je pre utakmice dobio od predsednika Saveza Predraga Danilovića svoj uramljeni dres sa brojem "sto", zbog broja utakmica koje je odigrao za Srbiju. Podsetimo da se borbeni centar povukao posle finala Eurobasketa u Turskoj.

Vladimir Štimac dobio je uramljen dres za 100 utakmica u reprezentaciji Srbije #orlovi #stimac #kss

A post shared by MONDO (@mondoportal) on



Izvor: MONDO




Sve što znamo i ne znamo o putu "orlova" ka Kini!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC