• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija B lako sa Crnom Gorom

Autor mondo.rs

Reprezentacija Crne Gore u 1. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019 parirala "crvenoj furiji" u Podgorici samo jednu četvrtinu.

Crna Gora je na otvaranju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine prerpela poraz pred svojim navijačima u dvorani "Morača"!

CRNA GORA - ŠPANIJA66:79 (15:15, 14:23, 12:20, 25:21)

Meč u Podgorici pokazao je da Crna Gora nema igru, nema precizan napad, nema uigranu odbranu. Praktično ništa, sem poneki solidan bljesak! Pa čak ni motiv i ambiciju, uprkos tome što je to trebalo da bude najjače oružje izabranika Zvezdana Mitrovića protiv najbolje selekcije u 21. veku.

Domaćini nisu imali pravog raspoloženog igrača. Samo je Nikola Ivanović ostvario dvocifren učinak - 10 poena, dok su Džavont Grin i Suad Šehović zabeležili po devet pogodaka.

Španiju su, na drugoj strani, do trijumfa vodili Kvino Kolom i Fran Vaskez, strelci po 15 poena.

Crnogorci su radili upravo ono što se danima pričalo da ne smeju - ušli su u ritam Španije, hteli da im pariraju brzom igrom, ali naravno da je to bilo klasično samoubistvo. Jedini recept je bio čvrsta odbrana i mirnoća u napadu. A to domaćin nije imao.


Prva četvrtina je otkrila da Crna Gora može da igra sa Španijom! I da se još ne zna koliko se od koga može očekivati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. Na momente odlična igra, ali na momente očajna koja je dozvoljavala "furiji" da dolazi do lakih prodora, koji srećom nisu završavali u košu. Uvodnih pet minuta je bilo sjajno, imali su domaćini i prednost - 12:7, ali su se gosti lako vratili sa dve trojke, da bi na kraju prvog kvartala bilo egal - 15:15.

Nerešeno je dobar skor, s obzirom na to da je Crna Gora imala pet grešaka, a Španija samo jednu. A onda je za pet minuta ekipa Serđa Skariola napravila seriju 14:6, a za manje od dva minuta 8:0. Bio je to trenutak kada domaći tim nije postojao na terenu.

Napad diskutabilan, a odbrana katastrofalna. Videlo se da pojedini momci nisu na reprezentativom nivou. Selektor Zvezdan Mitrović je reagovao tajm-autom, ali je ekipa nastavila da srlja iz greške u grešku. Nije njegov tim imao ni glavu, ni rep, ali je na poluvreme otišao sa solidnih "minus devet" - 29:38.

Posle odmora bilo je sve gore i gore. I ni u jednom trenutku se nije moglo naslutiti da će doći do preokreta. Gledati Suada Šehovića i drugove od početka treće četvrtine, pa do kraja je bilo mučno. Malo energije je viđeno na startu i na kraju poslednje četvrtine, kada su prišli Špancima na 49:58, pa zatim i na "minus šest" (63:69), ali to je bilo sve. Klasičan trzaj.

Momci nisu imali ideju, kreaciju, želju. Pogotovo ne na kraju, kada su mogli da se vrate. Kao da su ispred sebe imali najjači tim "furije", a ne B reprezentaciju Španije. Možda i C!

Odmora i vremena za analizu praktično i nema , jer već u nedelju na programu je utakmica drugog kola kvalifikacija sa Belorusijom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC