• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Matićevom slučaju statistika nije bikini!

Autor mondo.rs

Dominacija Nemanje Matića u dresu Mančester junajteda samo se potvrđuje kroz statistiku koja kaže da je jedan od najboljih igrača Premijer lige na svojoj poziciji.

Nije Žoze Murinjo džabe insistirao na dovođenju Nemanje Matića!

Junajted je dolaskom srpskog fudbalera "očvrsnuo" na sredini terena, što se vidi i kroz igru i statističke parametre, stoga čuvena rečenica fudbalskog komentatora Zvonka Mihajlovskog o tome da je "statistika kao bikini - otkriva sve, a ne pokazuje ništa", ovoga puta netačna.


To potvrđuje Matićevih 135,20 pretrčanih kilometara, pa stoga nosi epitet jednog od najpožrtvovanijih fudbalera u Premijer ligi. Bi-Bi-Si (BBC) mu je odavno dao nadimak "Dinamo", po uzoru na generator struje koji ne staje sa radom, dok su za razliku od Javnog servisa Velike Britanije tabloidi bili i nešto opušteniji u davanju nadimkao - "Predator".

Matić je odigrao 17 mečeva ove godine, a u Premijer ligi je zabeležio 8 pobeda i svega 2 poraza i Mančester junajted se tako ozbiljno uključio u borbu za titulu (trenutno su drugi).

Srpski vezista je dobio čak 57% duela, 24 puta je nadvisio protivnika u igri glavom, ostvario je 803 pasa, a u proseku 70,9 dodavanja ima po meču u prvenstvu Engleske.

Za sada se odlično dopunjava sa Polom Pogbom i u njegovom odsustvu zbog povrede je sam nosio srednji red Murinjovog tima koji će ovog vikenda pokušati da se primakne Mančester sitiju, koji beži osam bodova, u meču protiv Brajtona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC