• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nula" Borca u Vitezu, Krupa sigurna u Zenici

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac je na debiju trenera Igora Jankovića osvojio bod u Vitezu 0:0 u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Krupa je upisala novu pobjedu protiv Čelika (0:2), dok je Široki Brijeg samo remizirao sa Mladosti (0:0).

 Premijer liga BiH (16. kolo): Vitez - Bora 0:0, Čelik - Krupa 0:2, Mladost - Široki Brijeg 0:0 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je u subotu odigrao neriješeno protiv Viteza i upisao treći ovosezonski remi - 0:0.

Banjalučani nisu mnogo pokazali na debiju novog trenera Igora Jankovića u većem dijelu subotnje utakmice u Vitezu, koja je bila poprilično nezanimljiva.

Moguće da je važnost susreta "svezala" noge igračima iz Banjaluke, ali i "fenjeraša", pa se igra odvijala uglavnom između dva šesnaesterca bez pravih stopostotnih šansi pred golmanima Nemanjom Trkuljom i Juricom Badrovim. 

Izabranici Branka Karačića su odlučnije ušli u drugo poluvrijeme i u nekoliko navrata opasno zaprijetili golu crveno-plavih. Odličnu šansu ispred Trkulje propustio je Seid Zukić, šutiravši glavom za malo iznad prečke.

U 65. minutu sreća je bila na strani Borca, ponovo nakon udarca Zukića, koji je s pet metara šutirao preko gola!

Do kraja su domaći pokušavali da stignu do pobjede, ali su se crveno-plavi odbranili i osvojili važan bod u trci za Ligom za šampiona, ali i ostali bez Ilije Danilovića, koji je u 90. minutu zaradio crveni karton.

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Tipurić, Peko, Livaja, Zukić, Karić, Novak, Vuković, Šantić.

BORAC: Trkulja, Galešić, Danilović I., Ojdanić, Kunić, Radulović, Raspudić, Danilović V., Veselinović, Mirković, Zekanović

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Za razliku od Borca, Krupa je već u prvih 45 minuta osigurala pobjedu na gostovanju u Zenici, i to osmu ove sezone - 0:2 (0:2).

Izabranici Slobodana Starčevića su osim početnih nekoliko minuta, bili bolji rival na zeničkom "Bilinom polju" i zasluženo su osvojili bodove. 

Zoran Milutinović je u 22. minutu poslao dubinsku loptu za Elvira Koljića, koji je pobjegao domaćim defanzivcima i matirao golmana Mateja Markovića za vođstvo gostiju iz Krupe na Vrbasu - 0:1.

...
Izvor: Dailymotion

Desetak minuta kasnije, slična akcija ekipe iz "banjalučkog predgrađa" s razlikom što je ovog puta egzekutor bio Lazar Marjanović - 0:2.

...
Izvor: Dailymotion

 U nastavku je Čelik kreirao najbolju šansu na meču, ali je prečka spasila mrežu Krupe poslije udarca Aldina Šišića u 51. minutu.

Četiri minuta kasnije zaprijetio je ponovo gostujući tim, međutim, Marjanović se nije dobro snašao iz vrlo izgledne prilike pred golom Čelika.

Imao je Marjanović i u 64. minutu novu šansu da zatrese mrežu, ali za razliku od prethodne akcije, ovog puta je odlično šutirao ali je lopta završila pored stative.

ČELIK: Marković, Jurković, Duvnjak, Popović, Mehić, Šabanović, Šišić, Kazazić, Mahmutović, Duraković

KRUPA: Fejzić, Maksimović, Makitan, Koljić, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Aleksić, Milanović, Marjanović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Široki Brijeg nije uspio da na odmor u Doboju kod Kaknja ode sa prednošću.

Lider na tabeli je u prvih 45 minuta susreta protiv Mladosti bio bolji rival, stvorio je nekoliko dobrih prilika, međutim, Stipo Marković i Luka Menalo nisu bili precizni ispred golmana Emila Velića.

Široki Brijeg je nastavio da atakuje ka golu Mladosti i u drugom poluvremenu, stvorio je par odličnih šansi, čak je u 61. minutu Lončar pogodio stativu, ali ostalo je 0:0.

Time je prekinuta fantastična serija ekipe Gorana Sablića, koja je prvi put remizirala poslije devet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima.

MLADOST DK: Velić, Metalsi, Šišić, Arežina, Lazić, Čomor, Šećerović, Hiroš, Regoje, Karahmet, Mujagić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Ćorić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Marković.

PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO:

Vitez - Borac 0:0

Mladost - Široki Brijeg 0:0

Čelik - Krupa 0:2 (0:2)

/Koljić 22, Marjanović 33/

Zrinjski - Sloboda 2:0 (1:0)

/Barišić 16, Katanec 64/

Nedjelja, 26. novembra:

Željezničar - Sarajevo (13:00, Irfan Peljto - Sarajevo)

GOŠK - Radnik (13:00, Edin Jakupović - Bihać).

TABELA: Široki Brijeg 35, Zrinjski 34, Željezničar (-1) 32, Sarajevo (-1) 29, Krupa 26, Mladost 23, Borac 21, Radnik (-1) 20, Sloboda 13, GOŠK (-1) 13, Čelik 10, Vitez 7.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dj

Ko ce sledeci da ode iz Borca, cim su krenuli losi rezultati veliki evropski vizionari napustaju najveci klub u RS-u. Podrska za rukovodstvo koje je i dalje tu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC