Presuda: Gavriću sedam i po godina zatvora

Autor:

Dalibor Gavrić (43) osuđen je na ukupno sedam i po godina zatvora i proglašen krivim jer je prije godinu dana u mjestu Maćino brdo u Prnjavoru aktivirao ručnu bombu i ubio nevjenčanu suprugu Milu Malešević (24), a sebe teško ranio.

1
A- A A+

Dalibor Gavrić Foto: MONDO/Brankica Spasenić

Njegova advokatica Aleksandra Metlić potvrdila nam je da je prvostepenu presudu juče izreklo sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda i da je Gavriću izrečena jedinstvena kazna za krivična djela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica ga je teretila da je 14. septembra prošle godine oko 20 sati došao do kafića "Akapulko M" gdje je žrtva radila. Nakon kraće svađe, izvadio je osigurač na ulazu u kafić, a bombu aktivirao nekoliko metara dalje. Maleševićeva je stradala na licu mjesta, a on je zadobio teške povrede, dok mu je u julu ove godine amputirana desna potkoljenica.

On je u banjalučkom sudu ranije izjavio da se kaje zbog svega i da ju je"volio i da je još uvijek voli". 

"Kajem se. Išao sam joj i na grob. Više sam joj svijeća zapalio nego njena porodica. Najviše sam vodio računa o njoj. Danas živim katastrofalno", ispričao je ranije Gavrić.

Njih dvoje su oko šest godina bili u vanbračnoj vezi. Nakon što je upoznao Maleševićevu, Gavrić se razveo, te sa njom počeo da živi, a dobili su i sina.

Iz Okružnog suda Banjaluka saopšteno je da su osuđenom osim zatvorske kazne izrečene i mjere bezbjednosti oduzimanja predmeta - automatske puške sa preklopnim kundakom, spremnika sa 30 komada municije, tri spremnika za automatsku pušku s municijom i drugo.

B.S.

Tagovi:

Ostale vijesti