• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jesenja kruna u Prijedoru, "rudari" sanjaju elitu

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Ispadanje iz bh. elite u Prijedoru nisu shvatili kao tragediju. Oslonac na mlade snage i fudbalere iz okruženja bili su pun pogodak, pa su Prijedorčani nastavili putem koji su zacrtali krajem 2016. godine...

 Zlatko Jelisavac za MONDO Rudar Prijedor jesenji šampion Prve lige Republike Srpske Izvor: MONDO

U godini kada će proslaviti vrijedan jubilej, 90. rođendan, Fudbalski klub Rudar Prijedor želio bi da se okiti titulom šampiona Republike Srpske i izbori povratak u Premijer ligu BiH.

Nakon jesenjeg dijela sezone, "rudari" su na dobrom putu da im se rođendanska želja ispuni.

Na zimsku pauzu "rudari" su otišli sa 37 bodova, dva više od Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići, odnosno četiri od zvorničke Drine.

"Moramo biti zadovoljni, jer smo ostvarili svoj cilj, za koji smo se pripremali. Ono što raduje je da smo išli korak po korak i finiš polusezone odigrali odlično, gdje smo ostvarili šest uzastopnih pobjeda. Iz kola u kolo momci su se napredovali i sve više vjerovali u sebe, a i mi u njih, da mogu ostvariti ovaj rezultat", kaže za MONDO Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba prijedorskog prvoligaša.

Proljećne borbe donose još šest kola u regularnom dijelu sezone, nakon čega slijedi podjela na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Najbliži rivali, Zvijezda 09 i Drina, glavni su konkurenti Prijedorčanima u doigravanju za šampiona Srpske.

"Interesantno je da ćemo, kada se podijeli liga, tu vjerovatno još imati Podrinje i Tekstilac, tako da nas očekuju još po tri utakmice za Zvijezdom 09, Drinom i Slavijom. Biće to veoma neizvjesno prvenstvo do samog kraja. Onaj ko bude strpljiviji i najspremniji, uspjeće prvi proći kroz cilj", smatra Jelisavac.

"Zeleno-crni" tokom jeseni imali su najubojitiji napad, te drugu odbranu lige, iza Drine. Zvorničani su kapitulirali samo osam puta.

Ispadanje iz bh. elite u Prijedoru nisu shvatili kao tragediju. Oslonac na mlade snage i fudbalere iz okruženja bili su pun pogodak, pa su Prijedorčani nastavili putem koji su zacrtali krajem 2016. godine, kada su napustili Premijer ligu BiH.

U prošlom prvenstvu veliku borbu vodili su sa Borcem, ali su Banjalučani na kraju bili uspješniji i vratili se u najviši rang bh. fudbala.

Izvor: MONDO

Sada, prvi dio sezone je apsolviran, pa će uprava i stručni štab nastojati da ekipu spreme za ispite koji ih očekuju u nastavku prvenstva.

REZULTATI:

Podrinje - Rudar Prijedor 1:2

Rudar Prijedor - Napredak 1:0

Tekstilac Kort - Rudar Prijedor 1:1

Rudar Prijedor - Željezničar 2:1

Kozara - Rudar Prijedor 1:3

Rudar Prijedor - Slavija 1:1

Sloga - Rudar Prijedor 1:1

Zvijezda 09 - Rudar Prijedor 0:0

Rudar Prijedor - Sloboda 4:1

Drina - Rudar Prijedor 1:0

Rudar Prijedor - Sutjeska 3:0

Rudar Prijedor - Podrinje 1:0

Napredak - Rudar Prijedor 0:2

Rudar Prijedor - Tekstilac Kort 2:0

Željezničar - Rudar Prijedor 1:5

Rudar Prijedor - Kozara 6:1

"Uspjeli smo da ispunimo cilj koji je uprava stavila pred nas još prošle sezone, a to je selektiranje naše regije i oslanjanje na omladinski pogon Rudar Prijedora. Došli smo do baze od 16, 17 igrača. Trebaće nam još dva, tri fudbalera da se pojačamo, prije svega kako bi ojačali konkurenciju i nadam se da ćemo spremni ući u drugi dio prvenstva", ističe naš sagovornik.

Tim Zlatka Jelisavca u prvih 16 kola Prve lige Republike Srpske ostvario je 11 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz, uz gol razliku 34:10.

Posebno su efikasni bili na kraju polusezone, odnosno u posljednja dva kola, kada su mreže Željezničara i Kozare tresli čak 11 puta (5:1, 6:1).

Prvi golgeter lige je Ognjen Jaćimović, strijelac 11 pogodaka.

"Raduje nas činjenica da smo najefikasniji tim lige, što smo bili i prošle godine. Veoma je bitno da smo nastavili kontinuitet. Opredijelili smo se za taktiku 'napad je najbolja odbrana'. Prethodne godine smo tokom jeseni postigli 31 gol, primili 19, dok smo sada dali tri više, ali i primili čak devet manje. To govori da smo se popravili u svim segmentima i da dalje rastemo."

Izvor: MONDO

Rudar Prijedor dobre nastupe zabilježio je i u Kupu Bosne i Hercegovine. Stigao je do četvrtfinala, gdje je u prvom meču za plasman među četiri najbolja tima poražen pred svojim navijačima od Krupe.

U najmasovnijem takmičenju Jelisavac je mogao da vidi koliko njegova ekipa može protiv timova iz višeg ranga. U osmini finala eliminisan je zenički Čelik 2:1, dok je u prvom četvrtfinalnom meču njegov tim poražen od Krupe 0:3 pred svojim navijačima.

U srijedu je na programu revanš, u kojem "rudari" imaju male šanse za iznenađenje. Ipak, i do sada ostvarenim mogu biti zadovoljni u taboru ekipe sa Sane.

"Utakmice u Kupu BiH poslužile su nam da vidimo gdje smo. Sa Čelikom, koji je u donjem dijelu tabele Premijer lige BiH, ravnopravno smo se nosili i pobijedili. Termin utakmice protiv Krupe bio nam je nezgodan, pa smo možda i podbacili iz razloga što smo imali veoma bitan meč protiv Kozare, pa smo više razmišljali o tom prvenstvenom duelu. U svakom slučaju, sutra ćemo imati šansu da popravimo utisak", zaključio je strateg Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC