WhatsApp značajno unapredio aplikaciju

Autor:

Korisnici dobili dve nove opcije

0
A- A A+

Ako ste kojim slučajem korisnik WhatsApp aplikacije i to još na iOS-u tj. koristite iPhone, onda je na vašu aplikaciju upravo stigla mogućnost gledanja video snimaka sa YouTube mreže direktno u aplikaciji, bez potrebe da se otvara Chrome ili prati eksterni link. Jednostavno, kad neko pošalje YouTube video samo kliknite na njega i počeće reprodukcija.

Android korisnici sa Oreo opcijom na raspolaganju svakako već imaju „slika u slici“ mod rada, pa ostaje da se vidi da li će WhatsApp ovo posebno uvoditi na aplikaciju za one korisnike, koji nemaju Oreo sistem.

Druga bitna opcija je lakše snimanje glasovnih poruka - do sada ste morali da držite prst na ikonici za snimanje, a sada će biti dovoljno započeti i prekinuti snimanje glasovne poruke, jer između nećete morati da držite prst na ekranu telefona.

Ove promene dostupne su u iOS WhatsApp v 2.17.81 verziji aplikacije, pa ako imate stariju - ažurirajte je ili sačekajte da se aplikacija sama od sebe ažurira, kad nove opcije stignu (ukoliko vam je uključeno auto ažuriranje aplikacija putem Wi-Fi mreže).

Ostale vijesti