Jagma za iPhone X, „počistio“ konkurente

Autor:

Ako je neko sumnjao u iPhone X uspeh - sad više ne bi trebalo da sumnja!

Jagma za iPhone X, „počistio“ konkurente Foto: Promo / Apple

Prema prvim podacima o prodaji iPhone X uređaja, koje je objavila kompanija Rosenblatt China Technology, prodato je oko 15 miliona iPhone X telefona od 27. oktobra. Tokom akcije spremljene za „crni petak“, tokom koje su korisnici dobijali Apple vrednosne vaučere od 100 do 150 dolara, prodato je čak šest miliona iPhone X uređaja!

Apple će zaraditi veliku količinu novca prodajom iPhone X, jer je skuplji model popularniji (256 GB) i prodaja je trenutno 2:1 za taj model u odnosu na model sa 64 GB memorije.

Trenutno se proizvodi oko tri miliona iPhone X uređaja nedeljno, ali će taj broj biti povećan za milion, kako se praznične rasprodaje budu približavale. Apple je uspeo i da sredi sve u lancu dobavljača, tako da je kašnjenje proizvodnje minimalno ili ga uopšte i nema, objavila je PhoneArena.

Kao što vidimo, izuzetno visoka cena uređaja, koja kod nas ide čak do 182.000 dinara, nije imala nikakav uticaj na sjajan iPhone X početak. Prema nezvaničnim podacima iPhone X je najprodavaniji telefon trenutno i tako će verovatno ostati do januara.

Izvor: Apple.

Ostale vijesti