Mališani isprobavaju najnovija tehnološka čuda

Autor:

Za sve koji očekujete još jednu TV m:agazin avanturu, prvo decembarsko izdanje donosi tehnološke najave i naučna otkrića za sljedeću godinu.

0
A- A A+
m:agazin Foto: Promo/ m:tel


U subotu, 2. decembra, od 14.30 časova, na programu Radio Televizije Republike Srpske, možete pogledati šta vam je sve m:agazin ekipa pripremila u jedanaestoj emisiji četvrte sezone. Do tada, zavirite u kratku najavu onoga što vas očekuje.

Nerijetko se dešava da svojim ukućanima na stiker papirićima ostavljate poruke – da nešto urade ili da im poželite dobar dan. Istraživači iz kompanije Microsoft su takođe ljubitelji ovih notes poruka zbog čega su i stvorili ekran veličine tih papirića. Ova elektronska bilješka, kreirana je kao mini ekran koji se može lako pomjerati i zalijepiti na različite površine, energiju dobija iz solarnih ćelija, a zove se ePaper. U tom slučaju, vaše poruke djeci, kako ne bi zaboravili užinu za školu, biće interesantnije i sigurno pročitane.

Kada je riječ o mališanima, svima je poznato da je ovo njihovo omiljeno doba godine. Slatkiši i pokloni stižu sa svih strana, a vi imate želju da ih obradujete onim što najviše žele. U Londonu postoji događaj koji okuplja  proizvođače igračaka iz cijelog svijeta i mališane koji po prvi put isprobavaju nova tehnoloških čuda. Dronovi, interaktivne igre i životinje koje pričaju samo su neke od igračaka na ovom događaju, a djeca odlučuju šta će za ovogodišnje praznike biti must-have.

Ukoliko ste u potrazi za idealnim novogodišnjim poklonom za svoje mališane ili tragate za preporukom telefona, aplikacije ili kanala, zakažite polučasovno subotnje druženje ispred malih ekrana. U novo druženje vodi vas voditeljka Vanja Partalo, koja će vam pored pomenutih, predstaviti i druge zanimljive teme.

M:agazin možete pratiti i u repriznim terminima, subotom u 1.10 iza ponoći i utorkom u 12.30, kao i posjetom YouTube kanalu – m:tel BiH.

Tagovi:

Ostale vijesti