Prijatelji plesne bajke

Autor:

Kompanija m:tel podržala spektakularnu banjalučku premijeru baleta na ledu, predstavu "Krcko Oraščić" Petra Iljiča Čajkovskog, u izvođenju ansambla Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga.

0
A- A A+
balet Foto: m:tel

Banjalučani su i ove godine, 30. novembra, imali priliku da uživaju u plesnom i klizačkom spektaklu vrhunskih igrača koji su u ovaj grad doputovali iz Rusije. Balet na ledu “Krcko Oraščić” Petra Iljiča Čajkovskog, spektakularna je bajka na ledu, koja je pomoću raskošne praznične scenografije i kostima, publici dočarala atmosferu začaranih zamaka.

Upravo taj duh, umijeće više od 30 igrača koji su se pojavili na sceni, dvoranu „Borik“ u Banjaluci i sve posjetioce prenijeli su u čaroban svijet umjetnosti pokreta.  

Ova predstava sa vrhunskim igračima koji se na sceni pojavljuju u preko 300 originalnih, raskošnih kostima, i bezvremenskom muzikom Čajkovskog, stvara čaroliju koja očarava gledaoce u pozorištima i dvoranama širom svijeta.

Za perfektnu, ali nimalo laku koreografiju zadužen je Konstantin Rasadin, koji je više od 23 godine bio vodeći solista baleta Teatra „Marinski“, a radio je sa zvijezdama kao što su Rudolf Nurejev, Mihail Barišnjikov i Natalija Dudinskaja.

O ovom nesvakidašnjem spoju klasičnog baleta i umjetničkog klizanja, kao i izboru koji su napravili organizatori ovog događaja ugostivši Ruski državni balet u Banjaluci, govori i podatak da je balet "Krcko Oraščić" samo na sceni "Boljšoj teatra" postavljen preko 500 puta.

Podršku kako prethodnoj tako i ovogodišnjoj realizaciji događaja pružila je i kompanija m:tel, koja je još jednom pokazala da je kompanija koja podržava prave vrijednosti.

Tagovi: