• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Sarajevo se neće vaditi na Borcu!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Šef struke banjalučkog Borca poručuje da derbi protiv Sarajeva neće biti meč na kojem će se bordo ekipa "vaditi" nakon poraza od Željezničara.

 Sarajevo - Borac- Najava Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Derbi meč 17. kola Premijer lige BiH u subotu će od 13.00 časova na Koševu igraće Sarajevo i banjalučki Borac.

Trener Sarajeva Husref Musemić pred ovaj meč istakao je da je njegova ekipa favorit i da ide na pobjedu, ali ni njegov kolega na drugoj strani, Igor Janković, ne odriče se bodova.

"Ovo je derbi utakmica ovog kola, sastaju se dva velika kluba. U Sarajevo ne idemo sa bijelom zastavom, već planiramo da odigramo dobru utakmicu, da se prikažemo sarajevskoj publici u najboljem svjetlu i ako odigramo ono što smo radili cijele sedmice mislim da možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu", rekao je v.d.trenera Borca Igor Janković.

Domaći fudbaleri pokušaće da se iskupe svojim navijačima za poraz od velikog Željezničara u prošlom kolu, ali...

"Sarajevo izlazi iz derbija, sigurno da im je teško pao poraz, željeće da se vade na ovoj utakmici, ali Borac nije klub na kome se neko vadi. Ako odradimo sve kako treba vratićemo se neporaženi", istakao je Janković.

Sarajevo će biti oslabljeno neigranjem Stanojevića, Sarića i Ahmetovića.

"Kad kažemo da ne igraju ta prvotimca, to nisu tri prvotimca, to su tri ključna igrača. Sarajevo ima veliki roster i svako od igrača može da odgovori utakmici i odigra kvalitetnu utakmicu. Moje mišljenje je da su ta tri igrača nezamjenjiva i da će teško da nadoknade baš taj kvalitet. Ali igrači koji uđu mogu svojom angažovanošću, željom za većim minutama da nadoknade to i odigraju kako treba", zaključio je Janković.

Fudbaler Borca Goran Galešić optimista je pred meč na Koševu.

"Sarajevo je izgubilo derbi i daće sve od sebe da dođu do pobjede, ali mi smo se tako i pripremili i nećemo dozvoliti to. Daćemo svoj maksimum, to garantujem u svoje i u ime svih igrača i nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je Galešić.

Pred derbi sa Željezničar on je dao obećanje da će dati gol, koje nije ispunio. Pred derbi sa Sarajevom nijeponovio obećanje.

"Što se tiče golova, to nam je velika boljka, slaba nam je realizacija. Nadam se da će se i nama, pa i meni lično otvoriti nešto i da ćemo zabiti koji gol."

Meč na Koševu sudiće Emir Spahalić, s kojim je Borac imao neugodna iskustva, ali trener Janković ne želi da komentariše suđenje.

"Nije naše ni da komentarišemo suđenje već da se fokusiramo na utakmicu. Kad bi čovjek gledao sve te stvari oko terena, najmanje bi razmišljali o taktici i samoj utakmici. Naše je da se koncentrišemo na utakmicu, tu su kontrolori koji prate suđenje, neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj posao na terenu i potrudićemo se da ga odradimo što bolje možemo", dodao je Janković.

PREMIJER LIGA BIH 17. KOLO:

Subota:

Sarajevo - Borac 13:00

Krupa - GOŠK

Zrinjski - Vitez 14:00

Nedjelja:

Radnik - Mladost DK 13:00

Široki Brijeg - Željezničar 16:00

Ponedjeljak:

Sloboda - Čelik 13:00

TABELA: Široki Brijeg 35, Željezničar 35, Zrinjski 34, Sarajevo 29, Krupa 26, Mladost 23, Radnik 23, Borac 21, Sloboda 13, GOŠK 13, Čelik 10, Vitez 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC