WhatsApp promenio pravila u grupi

Autor:

Nova opcija u WhatsApp grupama omogući će vam više načina da upravljate grupom.

0
A- A A+

Nova mogućnost WhatsApp aplikacije nazvana „Restricted Groups“ dozvoljava vam da bilo koga u grupi sprečite da šalje poruke kad vama to odgovara - ukoliko ste administrator grupe. U takvim grupama je omogućeno da samo administrator šalje poruke, dok će svi ostali biti u prilici da samo čitaju poruke, navodi The Independent.

Podešavanja grupe unutar nove „Restricted Groups“ opcije omogućena su isključivo administratorima. Drugi učesnici u grupi neće biti u prilici ni da šalju glasovne poruke, slike, video, GIF animacije, lokaciju i druge WhatsApp stvari. Ukoliko neko iz grupe poželi da napiše poruku moraće putem tastera da zatraži dozvolu od administratora grupe. Nakon prijema poruke administrator će biti u prilici da je pregleda i tek onda odobri za druge da je pročitaju.

Ovo je odlična opcija za deljenje važnih informacija u grupama. Recimo, na grupnim putovanjima ili u vrtićima, kao obaveštenja roditeljima (a da oni ne mogu da odgovaraju na obaveštenje i zahvaljuju se). Praktična primena će sigurno biti pronađena i kod nas, a ova opcija će biti uskoro dostupna svim korisnicima WhatsApp aplikacije.

Ostale vijesti