VELIKA AKCIJA - uhapšeno 139 zbog droge i oružja

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pohvalio je sve pripadnike policije koji su, kako je rekao, u prethodnih sedam dana napornim radom i aktivnostima zaplenili veliku količinu narkotika i oružja.

U više odvojenih akcija prethodnih dana uhapšeno je 139 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja nošenje i promet oružja.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi, saopštio je MUP.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je sve pripadnike policije koji su, kako je rekao, u prethodnih sedam dana napornim radom i aktivnostima zaplenili veliku količinu narkotika i oružja.

 "Pripadnici policije su u prethodnih sedam dana uspeli da uhapse 139 lica, od toga 96 lica koja su uhapšena zbog prodaje i posedovanja narkotika i od njih je oduzeto skoro 129 kilograma droge.

Takođe, uhapšena su i 43 lica zbog posedovanja i prometa oružja i municije. Na teritoriji Beograda, Subotice, Šapca i Zrenjanina otkriveno je sedam ilegalnih laboratorija, među kojima i one za uzgajanje halucinogenih pečuraka koje su posebno retke", rekao je Stefanović.

Što se zaplene naoružanja tiče, on je rekao da je oduzeto je 56 pušaka među kojima više automatskih, 36 pištolja i revolvera, dva raketna bacača "zolja", 6 bombi i preko 5.000 komada municije.

Ministar Stefanović je, kao značajnu stvar, posebno istakao oduzimanje 14,5 kilograma eksploziva, od čega je 11 kilograma oduzeto posebnom aktivnošću ljudi iz SBPOK-a u fabrici 'Krušik', gde je jedan od zaposlenih pokušao da iznese i proda više od 11 kilograma vojnog eksploziva ogromne razorne moći.

"Želim da se zahvalim ljudima iz policije koji su ovako dobrim radom pokazali da ne postoji period kada ne rade, da policija u svakom trenutku hoće da pokaže da je posvećena borbi protiv trgovine narkoticima i naoružanjem i da ćemo i u narednom periodu biti posvećeni ovim zadacima kojima činimo da Srbija bude stabilnija i bezbednija", zaključio je ministar Stefanović.

Ostale vijesti